Waar ging het mis voor Go Ahead Eagles? Mats Deijl zocht na de uitschakeling in de Conference League tegen SK Brann naar een verklaring. 'De teleurstelling overheerst, maar hopelijk kunnen we over een week of twee met een trots gevoel terugkijken.'

SK Brann
SK Brann
2 - 1
Go Ahead Eagles

De avond kon niet beter beginnen voor Go Ahead, dat door een doelpunt van Søren Tengstedt binnen twee minuten op voorsprong kwam. Door treffers van Bard Finne en Fredrik Knudsen viel alsnog het doek. 'Zonde? Daar ben ik het mee eens', begon Deijl voor de camera van Ziggo Sport. 'Ik denk dat wij de tweede helft niet hetzelfde brachten als in de eerste helft. Dat is puur fysiek, denk ik.'

'Ik had het gevoel dat het dood viel, dat we niet dezelfde energie in het verdedigen konden leggen', vervolgde de captain van Go Ahead. 'We zijn prima in staat om onder de druk uit te spelen, maar ik denk dat we fysiek niet in staat waren om te sprinten om vrij te komen en je medespelers net dat beetje extra te geven.'

Tegentreffers
De gelijkmaker kwam voort uit een onoplettendheidje van Evert Linthorst, die de bal vergat aan te nemen. Tot die tijd lukte het Go Ahead juist om meer lef te tonen dan in het heenduel. 'Dat kwam er goed uit, maar dat doet je de das om bij de 1-1. Het was eigenlijk een goede bal van Jeffrey (de Lange, red.). Evert had de bal moeten aannemen, dan was er niks aan de hand. Hij toonde zich schuldbewust. Achteraf is het makkelijk om te zeggen dat hij hem weg had moeten schieten.'

Omdat Knudsen na rust nog scoorde uit een corner, viel het doek voor Go Ahead. 'Het leefde enorm', complimenteerde Deijl de meegereisde fans. 'Dan is het zonde dat je geen vervolg kan geven aan een goede eerste helft en dat het Europese seizoen eindigt. De teleurstelling overheerst, maar hopelijk kunnen we over een week of twee met een trots gevoel terugkijken.'