Demiral definitief niet tegen Nederland: beroep blijkt niet mogelijk

Merih Demiral ontbreekt zaterdagavond definitief tegen het Nederlands elftal. De Turkse verdediger kreeg een schorsing van twee duels aan zijn broek vanwege het maken van de zogeheten wolvengroet. Turkije wilde in beroep gaan bij het CAS, maar dat blijkt helemaal niet mogelijk.

Demiral definitief niet tegen Nederland: beroep blijkt niet mogelijk
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 1
Turkije
Turkije

De Turkse bond was voornemens om in beroep te gaan bij het sporttribunaal, maar dat is regeltechnisch niet mogelijk. 'Artikel 63 van de statuten van de UEFA stelt namelijk dat het CAS geen jurisdictie heeft over zaken waarin een speler voor maximaal twee wedstrijden of maximaal een maand is geschorst', zocht het ANP uit.

Daardoor is de schorsing van Demiral een feit en ontbreekt de centrale verdediger definitief tegen Oranje. De man die tegen Oostenrijk twee doelpunten maakte, zei dat gebaar te maken omdat hij veel supporters in het stadion dat ook zag doen. In sommige landen is dat gebaar, dat een symbool is van de extreemrechtse groepering Grijze Wolven, zelfs verboden.

Demiral is niet de enige vaste kracht die Turkije zaterdagavond moet missen, want Orkun Kökçü en Ismail Yüksek zijn ook geschorst. Zij gingen tegen Oostenrijk voor de tweede keer dit toernooi op de bon en ontbreken om die reden. Als Turkije ten koste van Oranje de halve finale zou halen, zijn Kökcü en Yüsek wel weer inzetbaar.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Demiral
Meer over M. Demiral