Den Bosch kan H'veen geen pijn doen

SC Heerenveen heeft de competitie goed hervat. De Friezen wonnen in het eerste duel na de winterstop in eigen huis met 2-1 van laagvlieger FC Den Bosch, dat in negen uitwedstrijden pas twee punten verzamelde.

Den Bosch kan H'veen geen pijn doen

Dat de doelpunten van Heerenveen werden gemaakt door Klaas Jan Huntelaar en Georgios Samaras was niet verrassend. Huntelaar maakte na een hakje van Petter Hansson zijn elfde van het seizoen en Samaras maakte als invaller zijn reputatie als supersub weer waar.

De wedstrijd leek gespeeld toen Samaras in de zestigste minuut de 2-0 maakte. Maar FC Den Bosch gaf zich nog niet gewonnen. Twee keer ontliep Marcel Cas de buitenspelval. In eerste instantie greep Marcel Seip nog net op tijd in, maar bij een zelfde poging verschalkte Cas Brian Vandenbussche even later wel.

Den Bosch kwam daarna nog heel dicht bij de gelijkmaker. Ook Mourad Mghizrat dook op achter de laatste linie van Heerenveen, maar Vandenbussche redde. Zoals de Belg dat ook deed toen Koen van der Laak een grote kans kreeg.

De Brabanders vergaten daardoor een punt mee te nemen uit het Abe Lenstra Stadion dat er op basis van het laatste half uur had ingezeten. Daarvoor was Heerenveen de betere ploeg.

Heerenveen klom dankzij de zege naar de vijfde plaats, met evenveel punten als Feyenoord, dat zondag tegen Vitesse speelt. Den Bosch zag De Graafschap, dat met 2-0 won van Roda JC, passeren en kan zelfs op de laatste plaats eindigen als RBC Roosendaal zondag wint van RKC Waalwijk.

Bekijk hier al onze video's