Den Bosch nieuwe koploper, Volendam in extremis langs Helmond Sport

Op vrijdagavond stonden er vijf wedstrijden op het programma in de Keuken Kampioen Divisie. FC Den Bosch mag zich de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie noemen na een overwinning op FC Emmen. De ongeslagen reeks van Helmond Sport kwam ten einde, nadat het in extremis verloor van FC Volendam.

Helmond Sport
2 - 3
FC Volendam
FC Volendam

De absolute kraker op de vrijdagavond vond plaats in Helmond. Helmond Sport begon de thuiswedstrijd tegen Volendam als koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De stuntploeg van Kevin Hofland pakte in zes wedstrijden maar liefst veertien punten, terwijl de tegenstander een teleurstellende seizoenstart beleefde. Er werden slechts zeven punten gepakt uit zes wedstrijden door de Volendammers.

In de zevende minuut was het al raak in het GS Staalwerken Stadion via Mohamed Mallahi. Na het slecht verwerken van het eerste schot gaf doelman Barry Lauwers de buitenspeler een tweede kans en wist Mallahi wel te scoren in de rebound. Een kwartier later schoot Robert Mühren de gelijkmaker tegen de touwen via een fraaie combinatie met Henk Veerman en Bilal Ould-Chikh als aangever.

Kort na rust was het goaltjesdief Henk Veerman die één-op-één ging met Wouter van der Steen en weer trefzeker was, na een fraaie steekpass van middenvelder Alex Plat. In de zeventigste minuut wist Lauwers tot driemaal toe de bal uit de goal te houden, maar toch viel die binnen via Theo Golliard en werd het 2-2. Een vermakelijke kraker met aan beide kanten nog kansen op de overwinning, werd beslist door een eigen goal van Bryan Van Hove die een minuut voor tijd een rare actie van Van der Steen afstrafte, waardoor de Volendammers het feestje konden vieren en de drie punten mee naar huis namen.

FC Dordrecht
2 - 2
Excelsior
Excelsior

Excelsior is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. De formatie van Ruben den Uil maakt indruk en wordt al veelal als promotiekandidaat genoemd. Op vrijdagavond kwamen de Rotterdammers FC Dordrecht tegen in de derby. Topscorer van de Keuken Kampioen Divisie Richie Omorowa wist zijn titel eer aan te doen en was wederom trefzeker voor Excelsior.

De eerste helft in Dordrecht stond voornamelijk in het teken van gemiste kansen. Omorowa werd diep gestuurd door een bekeken bal met de buitenkant van Lennard Hartjes, maar speelde de bal te ver voor zich uit om in kansrijke positie te komen. Kort na rust was het uitgerekend Hartjes die na een mooie dribbel binnenkant paal raak schoot om de Kralingers op voorsprong te schieten.

De achterhoede van FC Dordrecht had het heel lastig met buitenspeler Seydou Fini, die twee spelers voorbij speelde en de bal voorgaf. Via de kluts kwam de bal bij Omorowa en die wist daar wel raad mee. De Zweedse topscorer verdubbelde de score. Kort daarna kwam FC Dordrecht direct met het antwoord via een fraaie aansluitingstreffer van Jaden Slory. Vlak voor tijd schoot Ben Scholte een volley binnen om de gelijkmaker te maken namens FC Dordrecht en de eindstand te bepalen op 2-2. Excelsior liet het na om de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie over te nemen en verspeelde twee punten in Dordrecht.

ADO Den Haag
1 - 1
Telstar
Telstar

In Den Haag is de stemming in het begin van het seizoen nog niet goed. ADO staat op de vijftiende plek en weet onder trainer Darije Kalezic nog niet te imponeren. Bij Telstar is dat wel anders, met name door de uitblinkers in de voorhoede Zakaria Eddahchouri en Youssef El Kachati. Eddahchouri was al vier keer trefzeker in de eerste zes wedstrijden.

In de eerste helft kwam de ploeg uit Den Haag op een 1-0 voorsprong in eigen huis door een goal van Joel Ideho, die bal binnenschoof op aangeven van Jari Vlak. In de zesentwintigste minuut was het niemand anders dan Eddahchouri die net buiten de zestienmeter de bal fraai in de verre hoek krulde om de ruststand te bepalen op 1-1.

In de tweede helft was het met name Telstar dat aandrong en op zoek was naar de voorsprong. Maar aan beide kanten wisten ze het net niet te vinden, waardoor beide ploegen het moeten doen met een punt.

FC Den Bosch
1 - 0
FC Emmen
FC Emmen

Onder leiding van trainer David Nascimento kent FC Den Bosch een uitstekende seizoenstart. Ze begonnen aan de wedstrijd als nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie en ontvingen FC Emmen, waar de start tot dusver nog stroef verloopt. Het was dan ook FC Den Bosch dat via een snoeiharde penalty van Törles Knöll op 1-0 voorsprong kwam.

In de tweede helft was het FC Den Bosch dat bleef aandringen in De Vliert. Danzell Gravenberch en Byron Burgering kregen de kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar lieten dit na. Aan beide kanten werd er op de lat geschoten, maar bleef een doelpunt uit. In de laatste secondes van de wedstrijd kwam FC Emmen nog heel dicht bij de gelijkmaker via Mulder, maar hij viel er niet in. Wel werd er gewonnen door FC Den Bosch, waardoor het zich de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie mag noemen, omdat Helmond Sport en Excelsior niet wisten te winnen.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 2
Jong PSV
Jong PSV

De wedstrijd in De Koel werd in de eerste helft voornamelijk gedomineerd door VVV, maar toch was het Jong PSV dat op voorsprong kwam. Tai Abed schoot van buiten de zestienmeter keihard raak op aangeven van Tygo Land, waar doelman Jan de Boer er niet goed uitzag. Voor Abed was het al zijn vierde goal in zes wedstrijden.

In de tweede helft ging VVV nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg spits Pepijn Doesburg meerdere kansen op de gelijkmaker, maar hij wist doelman Niek Schiks niet te verschalken. In de slotfase van de wedstrijd was het Konstantinos Doumtsios die de uitgelezen kans kreeg om VVV op gelijke hoogte te koppen, maar het was weer Schiks die redding bracht. In de laatste minuut was het Tygo Land die de score nog verdubbelde en de drie punten voor Jong PSV veiligstelde.