Helmond Sport nieuwe koploper KKD, Vitesse wint en volgende uitglijder ADO

Helmond Sport is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De Brabantse ploeg won de topper van De Graafschap en gaat daardoor nu aan de leiding. Excelsior won van Telstar en staat tweede. Vitesse won van Jong AZ en ADO Den Haag ging opnieuw onderuit.

De Graafschap
2 - 3
Helmond Sport

De aandacht op deze KKD-avond ging voornamelijk uit naar de kraker tussen de nummers één en drie De Graafschap en Helmond Sport. De eerste helft was voor de bezoekers, die ook met 0-2 voor kwamen. Een door Dario Sits teruggelegde voorzet werd binnengewerkt door Theo Golliard. Later was Sits zelf ook nog trefzeker. Hij scoorde met zijn hoofd, doordat doelman Joshua Smits de bal onder zijn hand door liet gaan en hem net over de lijn zag rollen.

Ruim twintig minuten voor tijd maakte Ibrahim El Kadiri de aansluitingstreffer na een slimme kaats van Ralf Seuntjens. De Graafschap raakte daarna nog de paal, maar richting het einde zorgde Jonas Scholz voor de 1-3, door een corner met de borst te controleren en binnen te schieten. Met een succesvol blok zorgde Yannick Eduardo voor een eindstand van 2-3.

Excelsior
Excelsior
3 - 2
Telstar
Telstar

Excelsior kon optimaal profiteren van het puntenverlies van koploper De Graafschap. De Rotterdammers kwamen na een fraaie aanval op voorsprong tegen Telstar door een goal van Jacky Donkor. Net voor rust ontsnapte de pijlsnelle Seydou Fini, waardoor hij er 2-0 van kon maken. Uit een lange bal van achteruit zorgde Youssef El Kachati voor de aansluiting met de 2-1, maar Ilias Bronkhorst herstelde de marge al snel weer na een eenvoudige actie en een goed schot. De fraaie 3-2 van Mohamed Hamdaoui mocht niet meer baten voor Telstar.

FC Den Bosch
2 - 0
ADO Den Haag

ADO Den Haag, dat na de pijnlijke 0-5 tegen Excelsior wat recht te zetten had, begon slecht aan de wedstrijd tegen FC Den Bosch. Een aangeraakte voorzet ging over de doelman heen, waardoor Törles Knöll de score kon openen. ADO zag later in de eerste helft de gelijkmaker van Diogo Tomas afgekeurd worden wegens buitenspel. Vervolgens begon ADO dramatisch aan de tweede helft. Binnen een minuut zorgde Knöll uit een voorzet ook voor de 2-0.

Jong AZ
Jong AZ
0 - 1
Vitesse
Vitesse

In aanloop naar het duel met Jong AZ liet Vitesse weten een puntenstraf te verwachten. Intussen probeert trainer John van den Brom zich daar niets van aan te trekken. De beloften van AZ waren in de eerste helft licht de betere ploeg, maar in de tweede helft kwamen de Arnhemmers op voorsprong. Miliano Jonathans trok naar binnen en krulde de bal heerlijk raak in de verre bovenhoek.

Klik eerst op de tekst in de post om de video te kunnen zien:

FC Emmen
FC Emmen
1 - 3
Roda JC Kerkrade

Na vier wedstrijden had Roda JC nog altijd geen overwinning te pakken. Maar tegen FC Emmen kwam het na tien minuten op voorsprong. Na een fout in de opbouw van de thuisploeg kon Thibo Baeten vanuit de draai schieten. Zijn van richting veranderde schot vloog binnen. Nadat Mike te Wierik na rust de gelijkmaker binnenkopte, zette Baeten zijn ploeg kort daarna opnieuw op voorsprong met zijn derde goal in twee duels. De laatste goal kwam op naam van Tiago Çukur, die een strafschop binnenschoot.

MVV Maastricht
2 - 2
FC Volendam
FC Volendam

Na dertien minuten kwam MVV op een 1-0 voorsprong door een goed uitgespeelde goal van Nabil El Basri. Bij Volendam stond nieuwkomer Jamie Jacobs voor het eerst in de basis, die direct goed was voor een fraaie assist op Henk Veerman, om de 1-1 binnen te schieten. In de tweede helft was het wederom Veerman die trefzeker was, na een grote blunder in de achterhoede van MVV. In de laatste seconde van de wedstrijd was het Camil Mmaee die De Geusselt dan toch nog kon laten juichen, hij schoof de 2-2 binnen, waardoor FC Volendam met slechts een punt vertrekt uit Maastricht.

SC Cambuur
SC Cambuur
0 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

Bij Cambuur stond nieuwkomer Mark Diemers met de aanvoerdersband voor het eerst in de basis na zijn terugkeer in het nieuwe stadion in Leeuwarden. Vlak na rust was het de jonge Belg Jorthy Mokio die de ban brak voor Jong Ajax. Hij zorgde via een verdediger van Cambuur voor de 0-1. Over en weer kregen beide teams veel kansen, maar konden ze het net niet vinden. Michael de Leeuw kreeg de opgelegde kans kort voor tijd, maar schoot huizenhoog over. In de laatste minuut kreeg Julian Rijkhoff nog de kans op de 0-2, maar ook de spits van Jong Ajax wist niet te scoren. De drie punten gaan mee naar Amsterdam.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
3 - 2
Jong FC Utrecht

De wedstrijd in Venlo werd na vijf minuten opengebroken door een grote fout in de defensie van Jong FC Utrecht, waardoor Konstantinos Doumtsios de 1-0 kon binnentikken voor VVV. Vlak voor rust was het de jonge Engelsman Adrian Blake die op schitterende wijze de 1-1 binnenschoot. Na rust sloeg Jong Utrecht direct toe via een treffer van Rafik El Arguioui, die hem op prachtige wijze meenam. Invaller Pepijn Doesburg draaide de wedstrijd volledig om met twee fraaie goals, waardoor de drie punten in De Koel bleven.

Klik eerst op de tekst in de post om de video te kunnen bekijken:

TOP Oss
TOP Oss
0 - 3
Jong PSV
Jong PSV

Jong PSV schoot uit de startblokken. Na zes minuten stond het al op een 0-2 voorsprong door goals van Tai Abed en Jesper Uneken. In de tweede helft kreeg TOP Oss veel kansen op een aansluitingstreffer, maar die kwam er niet. Abed maakte zijn tweede van de wedstrijd en besliste de wedstrijd in het voordeel van de Eindhovenaren.

FC Eindhoven
0 - 0
FC Dordrecht

In het Jan Louwers Stadion viel er in de eerste helft weinig te beleven. In de tweede helft was dat precies hetzelfde geval. De smaakmaker in de eerste speelrondes van de Keuken Kampioen Divisie, Boris van Schuppen, kon vrijdag het verschil ook niet maken. Met een aantal kansen aan beide kanten wisten de doelmannen het doel schoon te houden, waardoor de wedstrijd eindigde in een bloedeloos gelijkspel.