'Het verschil tussen de Tweede Divisie en de KKD is niet zo heel groot'

Reacties

Byron Burgering verruilde GVVV deze zomer voor FC Den Bosch. De 23-jarige vleugelaanvaller had naar eigen zeggen niet lang nodig om te wennen aan het hogere niveau.

'Het verschil tussen de Tweede Divisie en de KKD is niet zo heel groot'
© Pro Shots

Burgering debuteerde in 2019 al voor FC Eindhoven, maar het bleef bij twee korte optredens voor de Brabantse Keuken Kampioen Divisie-club. De linkspoot uit Houten belandde na een Pools avontuur bij Miedz Legnica uiteindelijk in het amateurvoetbal, waar hij bij GVVV dusdanig veel indruk maakte dat Den Bosch hem dit seizoen een nieuwe kans in het profvoetbal gunt.

Burgering heeft niet veel moeite gehad om te wennen aan het niveau. 'Dat ik me makkelijk heb aangepast verbaast me niet zo. Van de buitenkant denken mensen dat er een groot niveauverschil is tussen spelers in de Tweede Divisie en in de Keuken Kampioen Divisie. Mensen zien te weinig Tweede Divisie, daar lopen echt veel kwalitatief goede spelers rond. Het verschil is niet zo heel groot.'

'Ik kon snel wennen, met name aan de intensiteit van de trainingen. Het grootste verschil zit in het tempo. Dat ligt hoger in de KKD. Verdedigers zijn sneller, op de trainingen is het niveau veel hoger', legt Burgering, in zijn eerste vier duels voor Den Bosch goed voor twee doelpunten en twee assists, uit wat het verschil is tussen de hoogste amateurdivisie en de tweede afdeling in het profvoetbal.

'Met alle respect voor de Tweede Divisie, maar het geld is op zaterdag te verdienen in de vorm van premies. Er zijn veel broodvoetballers in de Tweede Divisie die een aardig zakcentje bijverdienen naast een baan, maar dat gebeurt op zaterdag en niet op een trainingsavond. En ik snap het als je ook nog een baan hebt. Als je die keuze maakt, is de Tweede Divisie top natuurlijk.'

Lees op VI PRO meer over de stap het amateurvoetbal naar de Keuken Kampioen Divisie. Behalve Burgering komt ook Pascal Mulder (FC Emmen) aan het woord. 

DΓ© gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt nΓ‘ het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Meer Tweede Divisie
Meer over Tweede Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.