Denemarken toch niet op basis van EK-kwalificatie tweede geworden

Reacties

Dat Denemarken tweede is geworden in Groep C, komt toch niet door de uitslag in de EK-kwalificatie, zo heeft de UEFA laten weten. De Europese voetbalbond heeft uiteindelijk ook de kaarten van de staf meegerekend. Een gele kaart voor een Sloveense assistent gaf dus de doorslag.

Denemarken toch niet op basis van EK-kwalificatie tweede geworden
© Pro Shots
Denemarken
Denemarken
0 - 0
Servië
Servië

In Groep C was een tamelijk bizar scenario werkelijkheid geworden. Denemarken en Slovenië eindigden na drie gelijke spelen allebei op drie punten, met een gelijk onderling resultaat, een gelijk doelsaldo en een gelijk aantal gemaakte doelpunten. Daarnaast was ook nog eens het aantal gele en rode kaarten van de spelers van Denemarken en Slovenië gelijk, waardoor op papier de prestaties tijdens de EK-kwalificatie doorslaggevend zouden zijn.

Inmiddels heeft de UEFA laten weten dat de beslissing op een andere manier is gevallen, namelijk op basis van de disciplinaire punten. Daarin worden ook de gele en rode kaarten van de staf meegenomen. Doordat assistent-trainer Milivoje Novakovic geel heeft gekregen voor opmerkingen richting de wedstrijdleiding, is de eindstand zes gele kaarten voor Denemarken en zeven voor Slovenië. Op basis daarvan heeft de UEFA Denemarken tweede laten worden en Slovenië derde.

Deense media blij met tegenstander
Door de tweede plek komt Denemarken in de volgende ronde Duitsland tegen. Volgens het Deense Tipsbladet een ideaal scenario. 'Duitsland als volgende tegenstander is een geschenk. De druk ligt volledig bij hen en Denemarken is het best als underdog. Denemarken heeft de ambitie voor dit EK al waargemaakt door de groepsfase door te komen. Denemarken speelt duidelijk beter tegen de grote landen. Zaterdag wordt het een groot feest.'

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
1
2
0
2-1
+1
5
2
Denemarken
3
0
3
0
2-2
0
3
3
Slovenië
3
0
3
0
2-2
0
3
4
Servië
3
0
2
1
1-2
-1
2
* Actueel tot en met 27 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.