Deportivo stunt tegen Málaga en levert rode lantaarn in

Deportivo La Coruña heeft een goed voornemen voor 2013: de kelder van de Primera División verlaten. Thuis tegen Málaga begon de hekkensluiter van Spanje in elk geval formidabel met een winstpartij (1-0).

Zowel Deportivo La Coruña als Málaga liet blijken dat ze naar het Riazor waren gekomen om op de aanval te spelen. Het leidde tot een zeer aantrekkelijke eerste helft, waarbij beide ploegen de nodige kansen kregen. Doelmannen Daniel Aranzubia (Deportivo) en Willy (Málaga) hielden hun doel echter schoon in de eerste helft.

Uiteindelijk was het Deportivo La Coruña dat verrassend genoeg op voorsprong kwam. Verdediger Jesús Gámez van Málaga leed onnodig balverlies en gaf daarmee de bal aan Pizzi. De aanvaller van Depor kapte zijn man vervolgens slim uit en schoot verwoestend binnen. Málaga-trainer Manuel Pellegrini ging vervolgens vol op de aanval spelen, maar kwam niet meer tot scoren.

Deportivo La Coruña heeft zich door de overwinning verlost van de rode lantaarn. De derde overwinning van het seizoen betekent dat de ploeg een plekje opschuift en achterhaalt daarmee Osasuna. Málaga blijft de nummer vier.

Overige uitslag:Sevilla - Osasuna 1-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.