Die ene Ajacied die wél indruk maakt in Engeland: 'Kudus als nieuwe parel'

Reacties

Hoewel Ajax bij tijd en wijle weggeblazen werd door Liverpool en weinig indruk maakte, is er na afloop wel één Ajacied die over de tong gaat. De Engelsen spreken van Mohamed Kudus als 'nieuwe parel' van de Amsterdammers.

Die ene Ajacied die wél indruk maakt in Engeland: 'Kudus als nieuwe parel'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 1
Ajax
Ajax

Kudus vond dinsdagavond voor de tweede wedstrijd op rij in de Champions League het net voor Ajax. Op aangeven van Steven Berghuis knalde de Ghanees de bal langs de kansloze Alisson Becker. 'Ajax wordt door weinig clubs in het topvoetbal geëvenaard als het gaat om het opsporen van talent en de nieuwste parel lijkt de Ghanese aanvaller Kudus te zijn', schrijft de BBC.

'Het is al snel duidelijk geworden waarom Ajax weigerde om Kudus aan Everton te verkopen nadat ze Antony naar Manchester United lieten gaan', meldt The Guardian. 'Ajax gelooft dat Kudus nog een heel belangrijke rol gaat spelen dit seizoen, waardoor zijn transferwaarde ook aanzienlijk zal toenemen', vult de BBC aan.

Kritiek Alexander-Arnold
Aan de kant van Liverpool kregen vooral Thiago Alcantara en Joël Matip complimenten voor hun inbreng. Tegenover de lovende woorden voor het teruggkeerde tweetal was er stevige kritiek op de rol van Trent Alexander-Arnold bij de goal van Kudus. Rio Ferdinand en oud-Liverpool-spits Michael Owen spraken bij BT Sports hun verbazing uit over de rol die de rechtsback vervult bij Liverpool.

'Zegt Jürgen Klopp tegen hem: 'jij bent hier om kansen te creëren?'', vraagt Ferdinand zich af. 'Maar is hij een nummer 10 in dit team of een rechtsback?' Andere rechtsbacks als João Cancelo en Reece James dicteren in hun rol wel wedstrijden en worden meer in het spel betrokken. Ik denk dat het moeilijk zal zijn voor Trent om een basisspeler te zijn bij de nationale ploeg.'

Owen toont zich eveneens kritisch: 'Klopp kijkt niet naar Trent's zwakste eigenschappen. Hij zegt: "Wat zijn zijn beste eigenschappen en hoe kan ik hem zover krijgen dat hij de beste onderdelen van zijn spel laat zien." Het is alsof zijn rol bij een doelpunt wordt afgeleid van fouten die hij vanuit defensief oogpunt maakt', aldus de voormalig topspits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.