Dit is de EK-selectie van Oranje: Olij, Maatsen en Timber vallen af

Reacties

De EK-selectie van Oranje is bekend. Dit zijn de spelers die bondscoach Ronald Koeman meeneemt naar het eindtoernooi in Duitsland.

Dit is de EK-selectie van Oranje: Olij, Maatsen en Timber vallen af

Quinten Timber, Nick Olij en Ian Maatsen behoorden wel tot de voorselectie van Koeman, maar niet tot de definitieve. Zij kregen woensdag te horen dat ze thuisblijven. 

Maatsen ontwikkelde zich stormachtig bij Borussia Dortmund en speelt aanstaande zaterdag een Champions League-finale tegen Real Madrid. Hij is echter slachtoffer van de luxeproblemen van Koeman, die op linksback ook al de beschikking heeft over Nathan Aké, Daley Blind en Micky van de Ven.

Dat Timber niet bij de selectie zit, was te verwachten. De middenvelder van Feyenoord kwakkelt met zijn fitheid en trainde woensdag voor de derde keer apart van de groep. Ook Olij heeft de schifting niet overleefd. Hij kan samen met Timber en Maatsen op vakantie.

In een eerder stadium haakten Feyenoorders Quilindschy Hartman en Mats Wieffer al geblesseerd af. Ook Marten de Roon (Atalanta Bergamo) en Joshua Zirkzee (Bologna) zullen niet op tijd fit zijn om op het EK te kunnen spelen. Van PSV'er Noa Lang was al bekend dat hij EK niet zou halen. Marco Bizot (Stade Brest) meldde zich af om privéredenen en Jurriën Timber (Arsenal) is na een lange revalidatie van een knieblessure niet geselecteerd.

Het Nederlands elftal begint het EK in Duitsland op 16 juni met een wedstrijd tegen Polen. Daarna volgen ontmoetingen met vice-wereldkampioen Frankrijk (21 juni) en Oostenrijk (26 juni). In de aanloop naar het eindtoernooi oefent Oranje tegen Canada (6 juni) en IJsland (10 juni). Beide interlands worden gespeeld in De Kuip.

Bestel de EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 1 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.