Dit staat er financieel op het spel voor Ajax tegen Panathinaikos

Reacties

Ajax kan de kassa voorzichtig laten rinkelen als het Panathinaikos over twee duels weet te kloppen. Mochten de Amsterdammers over twee wedstrijden weten af te rekenen met de Grieken, dan kan de club een bedrag van 175 duizend euro tegemoet zien. Dat bedrag komt bovenop de 175 duizend euro die het na het uitschakelen van FK Vojvodina al kreeg.

Dit staat er financieel op het spel voor Ajax tegen Panathinaikos
© Pro Shots
Ajax
Ajax
ns
0 - 1
Panathinaikos
Panathinaikos

Clubs die in de play-offs van de Europa League terechtkomen, ontvangen dat bedrag. Dat meldt de UEFA. In totaal wordt er door de voetbalbond 4,4 miljard euro verdeeld aan winstuitkeringen over de Champions League, de Europa League, de Conference League en de UEFA Super Cup.

Als Ajax afrekent met de Griekse topclub, staat het tegenover Jagiellonia Bialystok uit Polen. Gaat de ploeg van trainer Francesco Farioli dan óók door, dan stroomt er een bedrag van 4,31 miljoen euro binnen in de Johan Cruijff Arena voor het behalen van de hoofdfase van de Europa League. Maakt Ajax tegen de Grieken ondanks de eerdere zege een uitglijder, dan wacht RC Lens voor een tweeluik voor deelname aan de Conference League.

Tijdens de groepsfase van de Europa League is elke zege goed voor 450 duizend euro. Elk gelijkspel levert 150 duizend euro op. Er zijn 36 ploegen die aan de groepsfase deelnemen. Elke deelnemer speelt acht wedstrijden, waarvan vier thuis en vier uit.

Alles over de seizoenstart van Ajax

Ajax is de Eredivisie begonnen met een zuinige zege op SC Heerenveen. Op VI PRO lees je alles over de ontwikkelingen in Amsterdam.

De Italiaanse methode van Francesco Farioli.
Pieter Zwart analyseerde Ajax tijdens het duel met Panathinaikos.
De tactiek die Francesco Farioli probeert in te slijpen.
Prominenten verwachten herstel bij Ajax.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.