Doelmannen vervullen hoofdrol in de Goffert

Wedstrijden waarin doelmannen de uitblinkers zijn, eindigen logischerwijs in 0-0. Dat was ook het geval bij NEC-Roda JC. Bij de weinige kansen die het duel telde, traden de keepers Gábor Babos en Vladan Kujovic reddend op.

NEC startte in de eigen Goffert in een tempo dat onmogelijk negentig minuten kon worden volgehouden. Na een stormachtig half uur had de thuisclub echter nog niet gescoord. Romano Denneboom en Brett Holman kregen kleine kansen, maar benutten die niet.

Roda, dat in de eerste helft de kat uit de boom had gekeken, trok in het laatste half uur ten aanval tegen het vermoeide NEC. Trainer Huub Stevens bracht aanvaller Sekou Cissé binnen de lijnen voor middenvelder Boldizsár Bodor. Roda ontwikkelde een overwicht en dat leidde tot een grote kans voor Adil Ramzi. De Marokkaan zette zijn schoen vallend tegen een voorzet van Cissé, maar Babos verrichte een uitstekende redding.

Collega-doelman Kujovic moest in de tweede helft ook nog eenmaal zijn kwaliteiten tonen. De Serviër ranselde een venijnig schot van Saïd Boutahar uit zijn doel en daardoor bleef het 0-0. Met het gelijkspel schiet Roda het minste op. De Limburgers raken, na een goede seizoenstart waarin ze nog even koploper waren, verder achterop bij de top van het klassement. NEC staat in de middenmoot.