Domper voor Van Hecke: blessure zet streep door Nations League-duels Oranje

Reacties

Jan Paul van Hecke moet de aankomende twee duels van het Nederlands elftal aan zich voorbij laten gaan. De 24-jarige verdediger van Brighton & Hove Albion kampt met een liesblessure. Maandag zette de uitkomst van een medisch onderzoek voor de Zeeuw een streep door de interlandperiode.

Domper voor Van Hecke: blessure zet streep door Nations League-duels Oranje
© Pro Shots
Hongarije
Hongarije
Vr 11 okt.
20:45
Nederland
Nederland

Van Hecke maakte vorige maand tegen Duitsland nog zijn interlanddebuut, maar moet zijn tweede wedstrijd voor Oranje dus nog even uitstellen. De verdediger kampte al een tijdje met klachten, die afgelopen week extra begonnen op te spelen. Daarom miste hij het Premier League-duel met Chelsea (4-2 nederlaag, red.) al.

Tot zaterdag miste Van Hecke nog geen minuut in de Premier League, maar nu moet hij na het gevecht met Chelsea ook het duel met Tottenham Hotspur aan zich voorbij laten gaan. Ook de interlands tegen Hongarije en Duitsland komen te vroeg voor Van Hecke. Daardoor kan bondscoach Ronald Koeman op zoek naar een vervanger.

Voor de verdediger zelf is het ook flink balen. Al was het verdict van de medici ook geruststellend. Binnen Brighton werd namelijk gevreesd dat Van Hecke langdurig aan de kant zou staan, maar na de interlandbreak lijkt hij weer inzetbaar. Dan gaan The Seagulls op bezoek bij Newcastle United en hoopt de ex-speler van NAC Breda er weer bij te zijn.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 3 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
2
1
1
0
7-2
+5
4
2
Nederland
2
1
1
0
7-4
+3
4
3
Bosnië-Herzegovina
2
0
1
1
2-5
-3
1
4
Hongarije
2
0
1
1
0-5
-5
1
* Actueel tot en met 24 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.