Koeman maakt voorselectie voor vervolg in Nations League bekend

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft vrijdag de 26-koppige voorselectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-duels van komende maand met Hongarije en Duitsland bekendgemaakt. Memphis Depay ontbreekt na zijn transfer naar Corinthians nog altijd.

Koeman maakt voorselectie voor vervolg in Nations League bekend
© Pro Shots

Verdedigers Micky van de Ven en Stefan de Vrij en PSV-middenvelder Joey Veerman misten de eerste duels in de Nations League met Bosnië-Herzegovina en Duitsland door blessures, maar zijn er nu weer bij. Teun Koopmeiners werd toen niet opgeroepen, omdat hij door transferperikelen geen wedstrijdritme had. De middenvelder van Juventus is nu wel weer geselecteerd, in tegenstelling tot Memphis.

Nathan Aké viel tegen Duitsland geblesseerd uit en staat voorlopig aan de kant. De verdediger van Manchester City ontbreekt daarom in de voorselectie. Het biedt kansen aan Jorrel Hato en Jan Paul van Hecke, die afgelopen interlandperiode al debuteerde. Voor spelers als Noa Lang en Mats Wieffer is opnieuw geen plek. Zij komen net terug van blessures. Ook Frenkie de Jong is nog niet fit.

Koeman maakte na het EK al bekend dat hij afscheid heeft genomen van routiniers Marten de Roon en Georginio Wijnaldum, terwijl Daley Blind na een goed gesprek met de bondscoach besloot om te stoppen als international. Tijdens de afgelopen interlandperiode sloot Koeman vervolgens ook de deur voor Steven Bergwijn na diens overstap naar Saoedi-Arabië, een beslissing die veel los maakte.

Vr 11 okt.

Ma 14 okt.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 3 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
2
1
1
0
7-2
+5
4
2
Nederland
2
1
1
0
7-4
+3
4
3
Bosnië-Herzegovina
2
0
1
1
2-5
-3
1
4
Hongarije
2
0
1
1
0-5
-5
1
* Actueel tot en met 15 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.