Doodsbedreigingen zetten streep door Argentijnse rentree Di María

Reacties

Ángel Di María gaat zijn imposante loopbaan niet afsluiten bij Rosario Central. De 36-jarige aanvaller wilde de cirkel graag rondmaken, maar ziet daar vanaf. Dat heeft te maken met de doodsbedreigingen aan het adres van zijn familie.

Doodsbedreigingen zetten streep door Argentijnse rentree Di María

Di María liep deze zomer uit zijn contract bij Benfica en sloot zijn interlandcarrière af met de eindzege in de Copa América. De weg naar Argentinië leek open te liggen, maar niets is minder waar. Dat is het gevolg van meerdere incidenten. Zo ontving de zus van Di María een doos met een varkenskop erin. In het voorhoofd zat een kogel. 

Ook zijn vader kreeg te maken met bedreigingen. Di María senior moest zijn zoon vertellen om niet terug te keren naar Rosario, een belangrijke havenstad. Gebeurde dat toch, dan zou een familielid worden vermoord. 'Dat waren verschrikkelijke maanden', zei Di María op de Argentijnse zender Canal 3. 'Elke nacht heb ik gehuild, omdat ik mijn droom niet kan waarmaken.'

Drugshandel
De bedreigingen zijn het gevolg van de beslissing van Di María om vorig jaar een contractverlenging bij Benfica te verkiezen boven een terugkeer naar Rosario. Dat viel verkeerd. Daarnaast speelt het gevaarlijke milieu in de omgeving van Rosario. Het toenemende geweld in de drugshandel leidt tot bedreigingen aan het adres van bekende personen, zoals in dit geval Di María.

'Mensen die niet snappen waarom ik niet terugkeer, kunnen zich niet in mijn schoenen verplaatsen', aldus Di María. 'Het is heel makkelijk om anderen aan te vallen op social media, zonder te weten hoe dat voelt. Om de toekomst van mijn familie te waarborgen, kies ik er daarom met spijt in het hart voor om niet terug te keren naar Rosario. Ze hebben mijn familie geraakt en sta ik niet toe.'

Dan rest de vraag waar Di María zijn loopbaan vervolgt. De vleugelspeler zit na zijn vertrek bij Benfica zonder club. Het is onbekend of de club van trainer Roger Schmidt weer in beeld komt als mogelijke werkgever.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.