Dortmund haalt Gross na zeven jaar terug naar Duitsland

Reacties

Pascal Gross verruilt Brighton & Hove Albion voor Borussia Dortmund. De 33-jarige Duitser was in Engeland mede door de komst van Mats Wieffer overbodig geworden. Hij tekent voor twee jaar bij BVB. Met de transfer zou zeven miljoen euro gemoeid zijn.

Dortmund haalt Gross na zeven jaar terug naar Duitsland
© Pro Shots

De middenvelder hield aan een topseizoen bij Ingolstadt in 2016/17 een transfer over naar Brighton & Hove Albion, waar hij liefst zeven seizoenen vertoefde en bijdroeg aan het feit dat The Seagulls een vaste waarde werden in de Premier League.

Over belangstelling had Gross nooit te klagen, maar de Bundesliga-elite liet hem tot deze zomer steeds links liggen. Zijn voornaamste kwaliteit is zijn veelzijdigheid: Gross heeft eigenlijk alleen niet op doel gestaan bij Brighton. Liefhebbers van managerspelletjes opteerden vaak voor de allrounder vanwege diens vele assists bij vooral standaardsituaties.

Veel Duitse fans maakten vorig seizoen pas kennis met Gross, toen hij debuteerde in de nationale ploeg. De routinier maakte zelfs deel uit van de EK-selectie en werd in de aanloop naar het eindtoernooi de op een na oudste international met een goal in Die Mannschaft. Bij verliezend Champions League-finalist Dortmund zal van de middenvelder ook worden verlangd dat hij de jonkies op scherp zet, zeker na het vertrek van Mats Hummels en Marco Reus.

Dortmund legde eerder deze window al VfB Stuttgart-smaakmakers Waldemar Anton en Serghou Guirassy vast.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.