Gross schiet Duitsland naar winst ondanks nieuwe ketser Neuer

Exact een week voor de start van het EK heeft gastland Duitsland een nipte overwinning geboekt op Griekenland. Manuel Neuer speelde een hoofdrol tijdens de vriendschappelijke interland in Mönchengladbach.

Duitsland
Duitsland
2 - 1
Griekenland
Griekenland

Neuer was overduidelijk de man van de eerste helft, waarbij hij twee gezichten liet zien. Allereerst had hij in de zesde minuut een geweldige dubbele redding in petto op inzetten van Christos Tzolis. Eerst redde de doelman van Bayern München met zijn benen en al liggend maakte hij ook de rebound onschadelijk. Maar uiteindelijk groeide Neuer uit van held naar schlemiel, want in de 33ste minuut verwerkte hij een schot van Tzolis zo slecht dat Giorgos Masouras eenvoudig de 0-1 kon binnenwerken.

Het was niet de eerste fout van de ervaren doelman, want ook tijdens twee van de drie laatste wedstrijden van Bayern - tegen Real Madrid en 1899 Hoffenheim - leidde Neuer tegentreffers in, terwijl zijn fout maandagavond in de slotfase tegen Oekraïne niet werd afgestraft. Nu de 119-voudig international ook tegen Griekenland niet vrijuit ging, zal de roep om Marc-André ter Stegen wellicht luider worden. Kort voor de wedstrijd tegen de Grieken werd overigens bekend dat Alexander Nübel de laatste afvaller was bij Die Mannschaft, waardoor Oliver Baumann tijdens het EK de derde doelman is.

Nadat kort voor rust een treffer van Kai Havertz werd afgekeurd vanwege buitenspel was het in de 56ste minuut wél raak voor de Arsenal-aanvaller, die op aangeven van Leroy Sané zijn zestiende interlandtreffer maakte. Daar leek het lang bij te blijven, maar kort voor tijd zorgde invaller Pascal Gross voor de Duitse zege: 2-1. Komende vrijdag speelt de ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann in München de openingswedstrijd tegen Schotland.