Dortmund verrast Werder in eigen huis

Borussia Dortmund kan de blik weer omhoog richten, na Werder Bremen in eigen huis een onverwachte 3-1 nederlaag te hebben toegediend.

Dortmund, dat in de historie weinig successen boekte in Bremen, kende een mooie start. Op aangeven van voormalig Werder-spits Nelson Valdez opende Alexander Frei al na zeven minuten de score voor het kwakkelende BVB.

Miroslav Klose maakte na een half uur nog wel gelijk, maar na rust nam Borussia Dortmund definitief afstand door goals van Tinga en Marc-André Kruska. De ploeg van Bert van Marwijk speelde misschien niet z'n beste wedstrijd, maar had zijn defensie goed op orde. Werder Bremen, dat naam heeft gemaakt met gevarieerd aanvalsspel, kwam er niet doorheen en leed de derde nederlaag van het seizoen.

'De ploeg werkt al weken hard, maar heeft weinig geluk', zei Van Marwijk na afloop. 'Daarom doet deze zege natuurlijk zo goed. Ook het benutten van kansen gaat ons beter af.'