Dreun voor Jagiellonia Bialystok in aanloop naar Europese clash met Ajax

Jagiellonia Bialystok heeft in aanloop naar de eerste Europese ontmoeting met Ajax een thuisnederlaag geleden in de Poolse Ekstraklasa. De regerend kampioen van Polen ging mede door een assist van een Nederlander onderuit tegen Cracovia Kraków.

Jagiellonia Bialystok
2 - 4
Cracovia Kraków

Jagiellonia werd deze week door FK Bodø/Glimt uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League en wacht een tweeluik met Ajax in de play-offs van de Europa League. De heenwedstrijd in Polen is komende donderdag.

In aanloop naar het eerste duel met Ajax tankte Jagiellonia geen vertrouwen tegen Cracovia Kraków. Na drie minuten ging het al mis: na een snelle ingooi schoot Benjamin Källman de 0-1 binnen. De thuisploeg kantelde de wedstrijd door goals van Lamine Diaby-Fadiga (ex-aanvaller van FC Eindhoven) en Jaroslaw Kubicki, maar gaf snel na de 2-1 de voorsprong uit handen.

Cracovia-verdediger Jakub Jugas schoot na een afgeslagen corner van dichtbij raak. In de tweede helft speelde Mick van Buren, die deze zomer de overstap maakte van Slavia Praag, een prominente rol bij de 2-3 van Cracovia. De spits uit Ridderkerk verlengde de bal met zijn hoofd tot bij Källman, die zijn tweede doelpunt van de middag maakte. In de extra tijd maakte invaller Mateusz Bochnak nog de 2-4 voor de gasten.