Farioli beschikt over blessurevrije selectie na 'Super Mario' in Europa

Reacties

Francesco Farioli kan zondag - op de langdurig geblesseerde Gaston Avila na - over een blessurevrije selectie beschikken in het uitduel met NAC Breda. De Ajax-trainer verwacht een lastige wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion.

Farioli beschikt over blessurevrije selectie na 'Super Mario' in Europa
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
2 - 1
Ajax
Ajax

De supporters van Ajax zijn nog maar net bekomen van het duel tegen Panathinaikos in de voorronde van de Europa League of de volgende uitdaging tegen NAC staat alweer voor de deur. 'Ik geloof dat alle spelers op het veld in totaal 143 kilometer hebben gelopen. Dat is ongelooflijk', keek Farioli terug op de site van de club.

'De hele wedstrijd deed me een beetje denken aan Super Mario. Bij elke stap die je verder komt in het spel, volgt er weer een nieuwe uitdaging. Het leek bij de tegenstander wel alsof er plexiglas voor het doel stond. We hadden zoveel kansen.'

Uiteindelijk ging Ajax toch door na een bizarre penaltyserie en kon de focus weer op de competitie. 'De inspanning was enorm, maar er zijn geen blessures. We moeten natuurlijk wel nog evalueren of iedereen fit genoeg is om zondag te spelen', ging Farioli verder.

De Italiaan rekent op een pittige pot in Breda. 'We spelen tegen een team dat uit is op revanche voor hun seizoensopener. Ze spelen bovendien thuis, in een stadion met een geweldige sfeer. Dat is mij in ieder geval verteld. De anderhalve dag voorbereiding is niet ideaal, maar dat is wel de standaard die we willen hebben. Nu we zeker in Europa gaan spelen, gaat dat ook vaker gebeuren', sloot Farioli af.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
5
5
0
0
20-3
+17
15
2
AZ
5
4
1
0
14-1
+13
13
3
FC Utrecht
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
FC Groningen
5
2
3
0
9-5
+4
9
5
Willem II
5
2
2
1
8-4
+4
8
* Actueel tot en met 19 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.