Drie drukke dagen voor McClaren in Wolfsburg

VfL Wolfsburg kan Steve McClaren dinsdagmiddag officieel de hand schudden. Voor de Engelse coach wachten enkele drukke dagen.

Drie drukke dagen voor McClaren in Wolfsburg

McClaren zet dinsdagmiddag zijn handtekening onder het contract met VfL Wolfsburg. Voor de Duitse club is dat ook het startpunt van drie dagen druk overleg. 'Ik ben blij dat hij eindelijk bij ons is', zei manager Dieter Hoeness. 'We hoeven niet meer te werken via telefoon of e-mail.'

Voor McClaren staan veel belangrijke discussies op het programma voordat hij vrijdag weer met vakantie vertrekt. De samenstelling van de technische staf is een van de gespreksonderwerpen. 'Hij gaat zich een beeld vormen en beslissen of hij nog iemand nodig heeft', aldus Hoeness.

Ook zal ter sprake komen welke mutaties de selectie moet ondergaan. Een van de belangrijkste vraagstukken is de toekomst van Edin Dzeko. De Bosnische spits staat in de belangstelling van onder andere AC Milan, Juventus, Manchester United en Chelsea, terwijl ook Liverpool interesse heeft.

'Alles is nog mogelijk', zei Hoeness. De manager gaat niet tornen aan de vraagprijs van veertig miljoen euro. Sterker nog, na 31 mei hangt er een ander prijskaartje om de nek van de aanvaller. 'Er is geen ruimte voor onderhandelen. Wie wel zo denkt, is verkeerd geïnformeerd. Na 31 mei is Dzeko nog duurder.'

Het mogelijke vertrek van Dzeko bepaalt ook de bestedingsruimte voor McClaren om zijn selectie naar zijn hand te zetten. De Engelse coach wil naar verluidt Bryan Ruiz en Douglas meenemen uit Enschede, terwijl Marko Arnautovic ook in beeld is dankzij zijn verleden bij FC Twente.

Een mogelijke andere nieuweling is Ron Vlaar. De Feyenoorder is meer in beeld gekomen omdat de onderhandelingen over Hertha-speler Arne Friedrich moeizaam verlopen. 'Ik heb gehoord van de interesse van Wolfsburg, maar we hebben nog geen gesprekken gevoerd', zei zaakwaarnemer Arnold Oosterveer in Wolfsburger Allgemeine.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen