Ruiz: 'Voor vijftien miljoen euro ben ik te koop'

De kans is groot dat goudhaantje Bryan Ruiz na één seizoen alweer vertrekt bij FC Twente. Aan het Spaanse Efe Radio meldde de Costa Ricaanse aanvaller dat hij al meerdere telefoontjes van geïnteresseerde clubs uit Spanje heeft gekregen.

Ruiz: 'Voor vijftien miljoen euro ben ik te koop'

Een eventuele nieuwe werkgever van Ruiz moet dan wel een (gelimiteerde) afkoopsom van 15 miljoen euro op tafel leggen. 'Ik weet niet of Twente wil onderhandelen. Maar voor 15 miljoen ben ik te koop.'

Ondanks de interesse geeft Ruiz aan dat hij zich volledig op de slotfase van de competitie wil richten. 'Na de competitie zien we wel of ik mogelijk de overstap kan maken naar een betere competitie.' Een voorkeur lijkt de aanvaller daarbij niet te hebben. 'Ik houd van de techniek en snelheid waarmee in Spanje wordt gespeeld. Maar ook de Engelse, Duitse en Italiaanse competities zijn erg mooi.'

FC Twente nam Ruiz afgelopen zomer over voor een clubrecord van vijf miljoen euro. Dit bleek een verstandige investering. De aanvaller ontpopte zich tot dé revelatie van De Tukkers. Hij maakte in 30 competitiewedstrijden liefst 23 doelpunten.

Mede dankzij de scoringsdrift van de Costa Ricaan is Twente de verrassende koploper in de Eredivisie. Met nog vier wedstrijden te gaan en vier punten voorsprong lijkt de titel binnen handbereik.
De koploper sluit het seizoen af tegen achtereenvolgens SC Heerenveen (thuis), AZ (uit), Feyenoord (thuis) en NAC Breda (uit).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen