Topscorerslijst 2010: Ruiz zit Suarez op de hielen

FC Twente-aanvaller Bryan Ruiz maakte na de winterstop in de Eredivisie al negen doelpunten in twaalf duels. Daarmee is hij Ajacied Luis Suarez, de koploper op de topscorerslijst van 2010, tot op twee treffers genaderd.

Topscorerslijst 2010: Ruiz zit Suarez op de hielen

Ruiz maakte zes doelpunten in zijn laatste vijf Eredivisie-optredens voor de Tukkers. Die goals vielen opvallend genoeg louter in thuiswedstrijden: tegen NEC (2-1 zege, één), ADO Den Haag (3-1 zege, twee) en Sparta Rotterdam (3-0, drie).

Suarez scoorde zeven keer in zijn laatste zes competitieduels voor Ajax. De 23-jarige Uruguayaanse aanvaller zag zijn doelpuntenreeks van vijf duels met minimaal één treffer vorige week zondag eindigen tegen zijn voormalige werkgever FC Groningen. Suarez loopt in 2010 wel nog één-op-één, getuige zijn elf goals in elf wedstrijden.

Behalve Suarez en Ruiz zijn ook AZ-spits Mounir El Hamdaoui en SC Heerenveen-aanvaller Gerald Sibon dit kalenderjaar bijzonder productief met elk negen treffers.

Gemeten over het hele seizoen loopt Luis Suarez nog zeven treffers voor op Ruiz, want de Ajacied voert de topscorerslijst aan met 29 treffers, terwijl het totaal van Ruiz in de Eredivisie 22 bedraagt. (Ramon Min) <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen