Alleen Van Dijk scoorde vaker dan Ruiz bij Twente

FC Twente-aanvaller Bryan Ruiz blijft reclame voor zichzelf maken in de Eredivisie. Afgelopen zaterdag was de 24-jarige Costaricaan de grote man in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (3-0 zege) door de hele productie van de lijstaanvoerder voor zijn rekening te nemen.

Alleen Van Dijk scoorde vaker dan Ruiz bij Twente

Ruiz tilde zijn doelpuntentotaal in dit seizoen naar 27 treffers in 44 officiële wedstrijden. Hij scoorde tot dusverre 22 keer in de Eredivisie en voegde daar drie doelpunten in het bekertoernooi en twee in de Europa League aan toe.

Dat aantal heeft Ruiz een nieuw clubrecord opgeleverd. Hij mag zich de meest trefzekere buitenlander van FC Twente noemen binnen de grenzen van één seizoen. Ploeggenoot Blaise Nkufo vestigde het vorige record in het seizoen 2007/08, toen hij nationaal en internationaal in veertig wedstrijden tot 25 goals kwam.

Ruiz, die zes keer scoorde in zijn laatste vijf competitiewedstrijden, is door zijn hattrick tegen Sparta ineens nog maar zes doelpunten verwijderd van het absolute clubrecord bij FC Twente. Dat staat sinds het seizoen 1968/69 op naam van Dick van Dijk, die als enige spelers in de historie van de club de grens van dertig doelpunten passeerde. Voor de geboren Gouwenaar stokte de teller in die jaargang op 33 treffers (zie onderstaande graphic). <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen