Drogba imposant record rijker op slotdag Premier League

Chelsea-aanvaller Didier Drogba kroonde zich zondagmiddag tijdens de monsterzege op Wigan Athletic (8-0) niet alleen tot topscorer van de Premier League met 29 doelpunten, hij verbeterde en passant ook een persoonlijk record als speler van The Blues.

Drogba imposant record rijker op slotdag Premier League

Drogba's drie goals in de kampioenswedstrijd op Stamford Bridge tilden zijn seizoenstotaal naar 36 treffers in 43 officiële wedstrijden. Dat zijn drie doelpunten meer dan zijn vorige topprestatie uit de jaargang 2006/07, toen hij in Londense dienst 33 keer doel trof in zestig duels.

Hoe bijzonder het aantal van de Ivoriaanse topschutter is, blijkt wel na een duik in de rijke historie van Chelsea. In het verleden waren er maar twee spelers die eerder de grens van 36 doelpunten in één seizoen bereikten: Jimmy Greaves in de jaargang 1958/59 (37 goals) en 1960/61 (43) en Bobby Tambling in 1962/63 (37).

Drogba verdeelde zijn 36 doelpunten van deze jaargang als volgt: 29 in de Premier League, twee in het FA Cup-toernooi, twee in de strijd om de League Cup en drie in de Champions League. Komende zaterdag heeft de Ivoriaan nog één kans zijn totaal verder op te voeren. Hij speelt dan met zijn ploeg de FA Cup-finale tegen Portsmouth. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen