Chelsea pakt landstitel na monsterzege op Wigan

Chelsea heeft zich op de laatste speelronde verzekerd van de Engelse landstitel. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti won in een galavoorstelling van Wigan: 8-0. Achtervolger Manchester United won eveneens, met 4-0 van Stoke City, maar dat was louter voor de statistieken van belang.

Chelsea-Wigan Athletic 8-0De Londenaren wisten op voorhand dat winst zou volstaan voor de landstitel. De overwinning kwam, liefst acht keer trof de ploeg doel. De koploper liet vanaf de eerste seconde zien niets aan het toeval te willen overlaten.

Al na vijf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong: een afgeketste vrije trap van Frank Lampard belandde voor de voeten van Nicolas Anelka. De Fransman aarzelde niet en schoot de 1-0 binnen. Na een halfuur verdubbelde Chelsea de score. Wigan-verdediger Gary Caldwell vloerde de doorgebroken Lampard en kon met rood vertrekken. Lampard benutte zelf de toegekende strafschop.

Na rust kwam de Chelsea-trein pas echt op gang. In tien minuten tijd tilden Salomon Kalou en Nicolas Anelka de score naar 4-0. In de laatste twintig minuten eiste Didier Drogba de aandacht voor zich op. De Ivoriaan tilde de score met een heuse hattrick hoogstpersoonlijk naar 7-0 en bracht zijn seizoenstotaal op 29 doelpunten. Ashley Cole zorgde met een fraaie volley voor het slotakkoord.

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los en was trainer Carlo Ancelotti de gevierde man. De Italiaan heeft de roep om de terugkeer van voormalig trainer José Mourinho doen verstommen en bezorgde zijn club de vierde landstitel in de clubhistorie. Manchester United-Stoke City 4-0United, met Edwin van der Sar op doel, deed wat het moest doen op nog kans te hebben op de landstitel. Zonder goed te spelen won de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson van een zwak Stoke City.

Dat het openingsdoelpunt pas na een halfuur spelen viel (intikkertje van Darren Fletcher), mocht een klein wonder genoemd worden. ManU had op dat moment in de persoon van Berbatov al een aantal levensgrote kansen gemist.

Nog voor rust bracht routinier Ryan Giggs de score op 2-0 na een puike steekbal van Berbatov. Na de thee breidde de thuisploeg de score gestaag uit. Na tien minuten spelen gleed verdediger Danny Higginbotham een voorzet van Wayne Rooney achter zijn eigen doelman en kort voor tijd kopte Ji Sung Park uit een hoekschop van Giggs de 4-0 eindstand op het bord. Arsenal-Fulham 4-0Arsenal won op eigen veld van Fulham en heeft het seizoen op een derde plaats afgesloten. Bij The Gunners had Robin van Persie een hoofdrol. De Nederlander startte in de basis en was na een halfuur verantwoordelijk voor de tweede Arsenal-treffer in het Londense onderonsje. Nadat zijn eerste poging nog op de lat uiteenspatte, schoot de aanvaller de rebound keurig binnen.

Even eerder had Andrei Arshavin de score voor de thuisploeg geopend. De 3-0 was een eigen doelpunt van Baird en de schitterende 4-0 viel kort voor tijd en kwam op naam van Véla.