Dubbelslag Rijkhoff en prachtgoal Faberski maken einde aan foutloze start Eindhoven

In de derde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie heeft FC Eindhoven zijn eerste punten ingeleverd. Jong Ajax was aan de Aalsterweg met 3-0 te sterk door een heerlijke goal van Jan Faberski en twee van Julian Rijkhoff, een benutte strafschop en een uitgepakt cadeautje. Zodoende blijft TOP Oss de koploper.

FC Eindhoven
0 - 3
Jong Ajax
Jong Ajax

De penalty voor de Amsterdamse beloften werd al vroeg in de wedstrijd veroorzaakt door Jorn Brondeel. De doelman was ver uit zijn doel en beging een overtreding. Rijkhoff schoot niet geweldig in, maar het was net voldoende om Brondeel te kloppen. De keeper nam later in de eerste helft revanche door redding te brengen op een inzet van diezelfde Rijkhoff, nu uit een positie die nog kansrijker was dan zijn strafschop even eerder.

FC Eindhoven, onder impuls van Boris van Schuppen, kwam sterk uit de kleedkamer, maar dat bleef niet duren. Halverwege de tweede helft beging Collin Seedorf een enorme blunder: hij leverde de bal zo in, op enkele meters van zijn doel. Rijkhoff profiteerde zonder veel moeite van de flater. Daarmee lag het treffen in het Jan Louwers Stadion voortijdig in een beslissende plooi. Jan Faberski zette de kroon op het werk. Zijn eerste goal voor Jong Ajax kwam na een lange rush en een zeer fraaie afwerking.

Zodoende mist de ploeg van Maurice Verberne de kans om bovenaan te komen. De koploper blijft wel een Brabantse club: TOP Oss is voorlopig nog de gelukkige. Eindhoven mag volgende week naar Vitesse voor zijn eerste wedstrijd ooit in Gelredome. De zegevierende formatie van Frank Peereboom krijgt aanstaande vrijdag FC Den Bosch over de vloer op De Toekomst.