Duitse Justin Bieber smaakmaker bij Borussia Dortmund

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Bundesliga. Voor de 23ste speelronde is dat het duel tussen Borussia Mönchengladbach en Borussia Dortmund van zondagmiddag (15.30 uur).

Duitse Justin Bieber smaakmaker bij Borussia Dortmund


BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Klassering tiende plaats (30 punten uit 22 duels)

Vorm Borussia Mönchengladbach, de verrassing van het voorbije seizoen, worstelt met zichzelf in de huidige competitie en presteert uiterst grillig. Na de winterstop won BMG slechts één keer; met 2-1 van Fortuna Düsseldorf op 26 januari. Bovendien ligt de ploeg uit de Europa League, na de 2-0 nederlaag tegen Lazio Roma. Ook in deze wedstrijd kon Luuk de Jong zich niet onderscheiden. De spits maakte in de Bundesliga tot nu toe drie goals. Verdediger Roel Brouwers is momenteel reserve.

Opvallend Mede door de schorsing van aanvaller Patrick Herrmann overweegt trainer Lucien Favre opnieuw zijn systeem aan te passen, iets wat hij dit seizoen al vaker deed. Favre kiest óf voor de counter, waarbij 4-4-2 volgens hem goed past, óf voor het aanvallende 4-3-3.

Afwezigen Herrmann (geschorst).

BORUSSIA DORTMUND
Klassering tweede plaats (42 punten uit 22 duels)

Vorm Vijftien punten bedraagt de achterstand van de uittredend landskampioen op koploper Bayern München. Directe plaatsing voor de Champions League is dan ook het hoogst haalbare in de Bundesliga. Daarnaast hoopt de club als outsider op een finaleplaats in het huidige Europese toernooi.

Opvallend Deze wedstrijd staat vooral in het teken van de thuiskomst van Marco Reus, die in Duitsland de bijnaam heeft de Justin Bieber van de Bundesliga, naar het gelijknamige popidool. Reus is de troetelbeer van de competitie en bovenal de smaakmaker van de competitie. Hij speelde drie seizoenen in Mönchengladbach en sinds afgelopen zomer in Dortmund. Zijn opmars is niet te stuiten. Ook bij BVB is Reus (23) een bepalende speler, met onder meer elf doelpunten in de Bundesliga.

Afwezigen Lewandowski , Schieber (beiden geschorst), Owomoyela (enkel).

Veertig keer eerder stonden beide teams als Bundesliga-clubs tegenover elkaar in Mönchengladbach. Zestien keer won de thuisclub, negen keer de bezoekers, terwijl het vijftien keer onbeslist eindigde. Legendarisch is de 12-0 zege van BMG op 29 april 1978. Jupp Heynckes, tegenwoordig trainer van Bayern München, maakte in dit duel vijf treffers. Als spits was hij in de jaren zeventig een van de vedetten van Gladbach.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2006/07 Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 1-0
2008/09 Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 1-1
2009/10 Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 0-1
2010/11 Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 1-0
2011/12 Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 1-1


Bekijk hier al onze video's