Duitsland imponeert tegen Bosnië-Herzegovina

Twee spelers van Bayern München hebben Duitsland een oefenzege bezorgd op Bosnië-Herzegovina. De ploeg van bondscoach Joachim Löw imponeerde, toch won het slechts met 3-1.

In het Commerzbank Arena in Frankfurt was er vanaf het eerste fluitsignaal één ploeg die de dienst uitmaakte en dat was Duitsland. De thuisploeg kon het zich alleen aanrekenen dat het de kansen niet afmaakte. Zo schoot Lukas Podolski op de lat en ook Mesut Özil was dichtbij, volledig tegen de verhouding in kwam Bosnië na een kwartier op voorsprong door een treffer van Edin Dzeko.

Duitsland schrok echter niet van het doelpunt van de Bundesliga-topscorer en bleef kansen creëren. Özil probeerde in kansrijke positie doelman Kenan Hasagic te passeren, terwijl een schot logischer leek en Sami Khedira kwam net tekort bij een voorzet van de linkerflank. Maar na rust kreeg de formatie van Löw loon naar werken en won uiteindelijk nog eenvoudig van Bosnië.

In de vijftigste minuut stoomde Philipp Lahm in zijn eerste duel als aanvoerder op en haalde van twintig meter verwoestend uit. Het schot van de rechtsback belandde via de onderkant van de lat in het doel. In de 73ste minuut wees Nicola Rizzoli naar de stip na een overtreding van Sanel Jahic op de in Bosnië geboren invaller Marko Marin, Bastian Schweinsteiger schoot beheerst binnen.

De scheidsrechter uit Italië floot een opvallende wedstrijd, want twee minuten na de 2-1 gaf hij Duitsland opnieuw een strafschop, dit keer na een tackle van Emir Spahic op Thomas Müller. Ook deze werd door Schweinsteiger in de linkerbovenhoek geschoten. Kort daarop verdiende Duitsland nog een penalty, maar Rizzoli besloot het bij twee strafschoppen te houden.

Het betekende voor Duitsland de laatste oefenwedstrijd in de aanloop naar het WK. In Zuid-Afrika is de ploeg van Löw ingedeeld in Groep D en speelt het op zondag 13 juni tegen Australië.