Duitsland schudt concurrentie van zich af

Tsjechië-Duitsland 1-2

Een aantrekkelijk duel, met vooral in het begin temporijk en aanvallend voetbal. Duitsland werd lange tijd gehinderd door het ontbreken van precisie, maar in de 42ste minuut scoorde Kevin Kuranyi (foto) toch, na een pass van Torsten Frings van de linkerkant. In de 62ste minuut was het opnieuw de door Bastian Schweinsteiger aangespeelde Kuranyi die het net wist te vinden. Na de tegentreffer van Milan Baros in de 76ste minuut ontstond een spannende slotfase, met kansen over en weer. Duitsland hield stand en liep daardoor drie punten uit op naaste belager Tsjechië. Cyprus-Slowakije 1-3 Pas in de 42ste minuut gebeurde er iets gedenkwaardigs in dit matige duel. Michael Morphis kreeg een rode kaart na een zware overtreding. Drie minuten later kwamen de tien Cyprioten op voorsprong via Stathis Aloneftis. Daaraan voorafgaand schoot Constatinos Charalambidis op doel, zonder dat de Slowaakse doelman Ramil Contofalsky de bal klemvast kreeg. Aloneftis kon daarvan profiteren.Na de hervatting stortte Cyprus volledig in. Achtereenvolgens Robert Vittek, Martin Skrtel en Martin Jakubko velden het vonnis over Cyprus.Ierland-Wales 1-0 Na 39 minuten in de eerste helft werd het eerste voetbaldoelpunt ooit gemaakt op Croke Park, dat normaal gesproken alleen voor Ierse sporten wordt gebruikt. Stephen Ireland was de maker, na een prachtige pass van Robbie Keane. Ireland scoorde tot nu toe in al zijn EK-kwalificatieduels voor Ierland.

In de tweede helft viel Ierland ver terug, waardoor Ierland-Wales meer en meer een open wedstrijd werd. Tot grote en zichtbare ergernis van de Ierse bondsocach Steve Staunton. De Ierse toeschouwers hielden massaal de adem in toen Ryan Giggs vlak voor tijd nog een vrije trap mocht nemen. Zijn poging was echter niet meer dan een slap schot. Tekenend, voor het bedroevende niveau van dit duel.