Eerste overwinning Standard in twee maanden

Standard proefde na bijna twee maanden weer het zoet van een overwinning. Club Brugge stelde in het laatste kwartier orde op zaken.

Standard Luik-SC Lokeren 2-0De slechte prestaties in eigen land hadden de positie van trainer Laszlo Bölöni onder druk gezet. Het optreden in de eerste 45 minuten van het duel met SC Lokeren gaf de Luikse burger moed. Axel Witsel en Igor De Camargo (foto) drukten het goede spel van Standard uit in de score.

In de tweede helft kon SC Lokeren weinig uitrichten, terwijl Standard zijn kruit leek te hebben verschoten. Maar het gevoel in het Luikse kamp was goed. 'Eindelijk hebben we nog eens getoond wat we kunnen', zei keeper Sinan Bolat. 'Als we in de volgende wedstrijden dezelfde mentaliteit aan de dag leggen als in de eerste helft, kunnen we elke ploeg in België kloppen.'

Club Brugge-Cercle Brugge 2-1Club Brugge was in de eerste helft de onderliggende partij. Cercle Brugge zocht na 45 minuten dan ook terecht de kleedkamer op met een voordelige marge. De 1-0 voorsprong dankzij een goal van Oleg Iachtchouk bleek echter niet voldoende. Club Brugge trad na rust op de voorgrond en trok in het laatste kwartier aan het langste eind. Na de gelijkmaker van Karel Geraerts sloeg in de laatste minuut Wesley Sonck toe namens de ploeg van trainer Adrie Koster. Met de zege bracht Club Brugge de achterstand op koploper Anderlecht terug tot vier punten. De Brusselse formatie speelt zondag.