Feyenoord heeft de week waarin voor het eerst in twintig jaar een uitwedstrijd in de Champions League werd gewonnen afgesloten met een knappe zege op FC Twente. Daar leek het in eerste instantie niet op, want de uitclub kwam sterk voor de dag in De Kuip.

Feyenoord
2 - 1
FC Twente
FC Twente

Het was aan Daan Rots te wijten dat Twente niet op een comfortabele voorsprong stond na 25 minuten. De aanvaller kopte al in de tweede minuut bijna raak uit een corner, vond kort daarna weer keeper Timon Wellenreuther op zijn pad en schoot in de 23ste minuut naast na goed voorwerk van Sam Lammers.

Tussendoor had Feyenoord bijzonder weinig laten zien, de voorsprong van de thuisclub na 28 minuten kwam dan ook als een verrassing. Ayase Ueda zorgde voor een dubbele bevrijding: Feyenoord kon zijn goal goed gebruiken en de Japanner zelf was ook rijp voor een succesje. Ueda speelde doordeweeks ongelukkig tegen Girona.

Na de goal viel Twente terug, pas een kwartier voor tijd herpakte de club uit Enschede zichzelf een beetje. Toen had Feyenoord al de 2-0 gemaakt via Inbeom Hwang, die kort voor rust raak kon schieten na een fout in de opbouw van keeper Lars Unnerstall. Door een grote misser van Ueda, die hoog over schoot vanuit kansrijke positie, bleef het spannend in De Kuip.

Die spanning werd vervolgens opgevoerd door Sem Steijn. Het goudhaantje van Twente was ook in Rotterdam-Zuid trefzeker, met een verwoestende uithaal met links maakte hij alweer zijn zevende goal in de eerste acht competitieduels. Kort daarvoor was Twente-verdediger Mees Hilgers nog betrokken bij een opvallend moment. Voor een corner duelleerde hij met Dávid Hancko, waarna Hilgers een slaande beweging maakte. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük deelde geel uit, maar geen strafschop. Dit omdat de corner nog niet genomen was.

Zo kon Twente met een volledig elftal jagen op de gelijkmaker en moest Feyenoord nog tien minuten zien te overleven. Dit lukte de ploeg van trainer Brian Priske, Feyenoord komt op dertien punten uit zeven duels.

Zo gaan de Rotterdammers met een goed gevoel de interlandperiode in, daarna is Go Ahead Eagles de tegenstander. Twente ziet Feyenoord tot op een punt naderen, de Tukkers spelen hierna tegen hekkensluiter RKC Waalwijk.