Eindelijk eens financiële meevaller voor Barcelona

Reacties

De kosten die gepaard gaan met de verbouwing van Camp Nou, zijn te hoog ingeschat door Barcelona. De club meldt via voorzitter Joan Laporta de financiële meevaller.

Eindelijk eens financiële meevaller voor Barcelona
© Pro Shots

Dit nieuws komt kort nadat bekend is geworden dat Barça er onder Laporta niet in geslaagd was om zijn monsterschuld te verlagen. De huidige schuld zou nog steeds 1,35 miljard euro bedragen, even hoog als het moment waarop Laporta instapte.

De eindverantwoordelijke van Barcelona sprak zich bij La Vanguardia uit over het project Espai Barça, waarin de club het stadion gaat verbouwen, een nieuw stadion neerzet voor de andere sporten onder de vlag van Barcelona en het jeugdcomplex flink gaat moderniseren. Voor dit project leende Barça 1,45 miljard van diverse investeerders.

De kosten voor de verbouwing van Camp Nou werden geschat op 1,1 miljard, maar Laporta weet inmiddels dat het voor veel minder gedaan kan worden. 'We gaan eerder richting de 960 miljoen, of zelfs 930 miljoen als alles goed verloopt.' Wel verwacht Laporta een zwaar boekjaar, omdat Barcelona door de verbouwing zijn wedstrijden in een kleiner stadion gaat spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.