Eindelijk succes voor Kuijt: Beerschot stunt met zege op Anderlecht

Reacties

Beerschot heeft vrijdagavond voor het eerst dit seizoen een wedstrijd gewonnen. In het Olympisch Stadion won het elftal van Dirk Kuijt verrassend met 2-1 van Anderlecht. De Saoedische ster Marwan Al-Sahafi maakte het verschil.

Eindelijk succes voor Kuijt: Beerschot stunt met zege op Anderlecht
© Pro Shots
Beerschot
Beerschot
2 - 1
Anderlecht
Anderlecht

Bij Beerschot wordt het maar niet rustig. In de Vlaamse pers viel deze week te lezen hoe de club geen trainingsaccommodatie meer heeft en uit nood maar in het stadion oefent, terwijl de twee Saoedische aanwinsten wél in zo'n beetje het duurste hotel van Antwerpen verblijven.

Eén van die twee nieuwelingen uit het Midden-Oosten zorgde na een halfuur wel voor een stunt: Al-Sahafi opende fraai de score in dit duel der mauves (paarshemden). Anderlecht was tot dan toe sterker geweest, maar de ploeg van de nieuwe trainer David Hubert had al gezwijnd toen Thibaud Verlinden de lat teisterde.

Anderlecht was van slag en kon voor rust niet meer herstellen. Meteen na de pauze kwam er wél herstel: de Brusselse ploeg kreeg een strafschop, Kasper Dolberg schoot koeltjes raak. Daarna leek Anderlecht de hekkensluiter eindelijk over de knie te gaan leggen, maar dit was een aparte avond in Antwerpen. Al-Sahafi scoorde in eerste instantie niet, maar was wél trefzeker toen invaller Antoine Colassin hem een herkansing bood.

Beerschot, waar Brian Plat de wedstrijd volmaakte en Dean Huiberts na een klein uur werd gewisseld, hield de voorsprong tegen alle verwachtingen in vast in de resterende minuten. Anderlecht miste zodoende de kans om in elk geval eventjes naar de tweede plek te springen. Beerschot heeft op speeldag elf zijn eerste zege beet, maar staat nog wel onderaan. Volgende week spelen de Kielse Ratten voor de derde keer op rij op een vrijdag, dan is het de kelderkraker op het veld van KV Kortrijk.

De koploper in België is RC Genk. Zij spelen zondag de Limburgse derby tegen Sint-Truiden. Als De Kanaries stunten, kan achtervolger Antwerp de eerste plaats overnemen. De Great Old moet op bezoek bij OH Leuven. Het meest beladen affiche dit weekend is in Luik: op Sclessin is het Standard tegen Charleroi, de derby die de choc wallon wordt genoemd.

Pro League

Stand Pro League 2024/2025

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
12
Kortrijk
10
3
2
5
8-16
-8
11
13
Sint-Truiden
10
2
5
3
13-18
-5
11
14
OH Leuven
10
2
5
3
10-15
-5
11
15
Cercle Brugge
10
2
2
6
11-20
-9
8
16
Beerschot
11
1
2
8
10-28
-18
5
* Actueel tot en met 18 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Beerschot
Meer over Beerschot
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.