Eindhoven wint in Oss eindelijk weer eens en vindt aansluiting

Na ruim een maand zonder overwinning heeft FC Eindhoven zondagmiddag op bezoek bij TOP Oss eindelijk weer eens gewonnen. Daardoor deed de ploeg van trainer Maurice Verberne uitstekende zaken in de Keuken Kampioen Divisie.

TOP Oss
TOP Oss
0 - 4
FC Eindhoven

Eindhoven was het seizoen nog geweldig begonnen met overwinningen op FC Den Bosch (2-0) en Telstar (0-3), maar daarna kwam er zand in de motor. De vier wedstrijden daarna leverden in totaal slechts twee punten op, waardoor de club wat afzakte op de ranglijst. Dat kon ook gezegd worden van de opponent van zondag, want Oss pakte al zijn zeven punten in de eerste drie wedstrijden. Daarna slaagde het er zelfs niet meer in te scoren.

Ook tegen Eindhoven bleef Oss doelpuntloos, terwijl de bezoekers in het Frans Heesen Stadion werkten aan hun zelfvertrouwen. Boris van Schuppen opende vier minuten voor de score door een strafschop te benutten. Het was de eerste keer dat hij dat niet deed met een Panenka. Drie minuten ná rust was het opnieuw raak: Luuk Verheij scoorde op aangeven van Sven Blummel. En daar bleef het niet bij, want via Rangelo Janga en Blummel werd het zelfs 0-4.

Door de overtuigende overwinning heeft FC Eindhoven nu elf punten uit zeven duels, waarmee het nu de vijfde plaats bezet in de Keuken Kampioen Divisie. Bij TOP Oss is het crisis, het is aan trainer Sjors Ultee om voor een ommekeer te zorgen.