EK-uitschakeling Oranje herkenbaar voor Wieffer: 'Ze loeren erop'

Reacties

De manier waarop Oranje afgelopen zomer een plek in de EK-finale misliep, is herkenbaar voor Mats Wieffer. Nu de middenvelder bij Brighton & Hove Albion speelt, merkt hij dat elk foutje in de Premier League League direct wordt afgestraft.

EK-uitschakeling Oranje herkenbaar voor Wieffer: 'Ze loeren erop'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Engeland
Engeland

Wieffer liep een plek in de Nederlandse EK-selectie mis omdat hij het risico nam om in de bekerfinale met Feyenoord tegen NEC wél te spelen en raakte vervolgens geblesseerd. Vanaf zijn vakantieadres zag de 24-jarige controleur hoe zijn collega-internationals de halve finale haalden, waarin het in de slotminuut misging door een goal van Ollie Watkins. De spits van Aston Villa profiteerde vakkundig van het kleine beetje ruimte dat Stefan de Vrij hem gaf.

'Dit is precies hoe het gaat in de Premier League: één foutje wordt meteen keihard afgestraft', weet Wieffer, die afgelopen zomer de overstap maakte naar Engeland. 'Ik merk het bij Brighton ook. Spelen we echt goede wedstrijden, maar dan zijn we op een moment even niet scherp en meteen is 't raak. De kwaliteit fouten te kunnen afstraffen, maakt veel teams in Engeland zo goed. Ze loeren erop, terwijl je in Nederland nog wel eens wegkwam met een foutje.'

Wieffer had er geen grote moeite mee om het EK van een afstand te volgen. 'Doordat het al vrij snel duidelijk was dat ik het toernooi echt niet kon halen, was het weliswaar nog steeds pijnlijk, maar kon ik me er toch overheen zetten', vertelt de negenvoudig international, die vindt dat het Nederlands elftal het goed heeft gepresteerd. 'Bij vlagen vond ik het voetbal ook prima. Jammer alleen dat je er dan in de halve finale zo uitvliegt, want de finale heeft er echt lang in gezeten.'

Lees op VI PRO meer over de eerste belevenissen van Wieffer bij Brighton en hoe hij tegen zijn kansen bij Oranje en de verrichtingen van Arne Slot in Liverpool aankijkt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.