EK-winnaar hekelt moordend speelschema: 'Staken lijkt de enige oplossing'

Reacties

De spelers van Spanje hebben met elkaar gesproken over de mogelijkheid om actie te ondernemen naar aanleiding van het moordende speelschema. Dat zei Aymeric Laporte dinsdag op RMC Sport.

EK-winnaar hekelt moordend speelschema: 'Staken lijkt de enige oplossing'

Laporte was te gast bij S'enflamme Rothen, het programma van oud-speler Jérôme Rothen. Het toenemende aantal wedstrijden baart de verdediger van Al-Nassr zorgen. Genoeg spelers moeten bijna zeventig wedstrijden per seizoen aan de bak. 'We praten er steeds meer over', zei Laporte, die afgelopen zomer met Spanje beslag legde op de EK-titel.

'Het ritme ligt te hoog, er zijn te veel wedstrijden', vervolgde de in Frankrijk geboren verdediger. 'Een staking van de spelers? Dat is de enige oplossing die we zien. Spelers die uitkomen in de Champions League, spelen sinds dit seizoen twee wedstrijden extra. Bij de nationale ploeg kwam daar nog de Nations League bij en dan is er ook nog de uitbreiding van het WK voor clubs. Het zijn echt veel duels.'

Onhoudbare situatie
Laporte ziet het elk jaar erger worden. 'Jullie hebben kunnen zien dat meerdere Spaanse spelers ontbreken vanwege fysieke problemen. Als je waarschuwt, moet je achteraf niet verbaasd zijn. Dit is een onhoudbare situatie. Misschien is het leuk voor de toeschouwers, maar je moet ook beseffen dat het tempo lager ligt en dat door de vermoeidheid de kwaliteit afneemt. Spelers worden niet genoeg beschermd.'

Laporte neemt het deze interlandperiode met Spanje op tegen Denemarken en Servië. Beide wedstrijden worden gespeeld in het kader van de Nations League. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.