EK-zege betekent veel voor teruggekeerde Vertonghen

Reacties

Met recordinternational Jan Vertonghen achterin hield België zondagavond de nul op het EK en werden zodoende de eerste drie punten gepakt. Na het duel met Roemenië sprak Vertonghen zijn dank uit.

EK-zege betekent veel voor teruggekeerde Vertonghen
© Pro Shots
België
België
2 - 0
Roemenië
Roemenië

De inmiddels 37-jarige centrumverdediger miste door een blessure de aanloop naar het EK. Voor het duel met Roemenië speelde hij in maart zijn laatste interland. Dat het in Duitsland tot interland nummer 155 is gekomen, maakt Vertonghen trots. 'Deze zege is geweldig, het betekent heel veel voor mij. Dit is waarvoor ik voetballer ben geworden, hier geniet ik enorm van', stelde de ex-Ajacied bij Sporza.

Belangrijk in de zege was sterspeler Kevin De Bruyne, die complimenten kreeg van bondscoach Domenico Tedesco. De Italiaan kon lang geen beroep doen op de middenvelder van Manchester City. 'Helaas was hij een heel jaar nauwelijks beschikbaar. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik veel praat met mensen die hem al heel lang kennen en ze zeggen allemaal dat hij nog nooit zo positief is geweest. Ik denk dat iedereen dat ook voelt.'

Voor België wordt het nu afwachten in Groep E. Omdat bij een gelijke stand naar onderling resultaat wordt gekeken, heeft Slowakije een streepje voor op de Belgen. Mochten komende woensdag België (van Oekraïne) en Slowakije (van Roemenië) allebei winnen, gaat België als nummer twee door naar de knock-outfase van het EK.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep E Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Roemenië
3
1
1
1
4-3
+1
4
2
België
3
1
1
1
2-1
+1
4
3
Slowakije
3
1
1
1
3-3
0
4
4
Oekraïne
3
1
1
1
2-4
-2
4
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.