Elia staat voor historische transfer naar Argentinië

Reacties

Club Atlético Talleres doet er alles aan Eljero Elia naar de Argentijnse Primera División te halen. De club uit Cordóba is momenteel al in onderhandeling met de buitenspeler en zijn huidige club Basaksehir.

Elia staat voor historische transfer naar Argentinië
© Pro Shots

Elia heeft de laatste weken de vorm weer te pakken. Onlangs was hij nog Man of the Match in het Europa League-duel van de Turken bij Borussia Mönchengladbach.

Elia is bezig aan zijn derde seizoen in Turkije. Dat is langer dan hij vooraf had gedacht. Afgelopen seizoen had hij al zijn zinnen gezet op een transfer. Die zou er zijn gekomen, als Basaksehir landskampioen was geworden, maar de club verspeelde de titel aan Galatasaray. Hoewel Elia zelf wel oren had naar een terugkeer naar Feyenoord, hoorde hij niets van de club met wie hij in 2017 kampioen werd.

Talleres de Cordoba bezet momenteel de twaalfde plaats in de Argentijnse competitie. Maar de club is rijk en ambitieus en wil verrassen met de voormalige Oranje-international. Elia op zijn beurt ziet de historische transfer ook wel zitten. Die maakt hem de eerste Nederlander in de Argentijnse Primera División ooit.

Talleres is in Argentinië een gerespecteerde club en speelt zijn wedstrijden in het Estadio Mario Alberto Kempes, dat het deelt met aartsrivaal Belgrano. Die ploeg komt momenteel uit in de tweede divisie van het Argentijnse voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer E. Elia
Meer over E. Elia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.