Emery ziet groot nadeel Villarreal tegen 'beste Liverpool ooit'

Reacties

Volgens Unai Emery is het in de halve finale van de Champions League tegen Liverpool een grote handicap voor Villarreal dat zijn ploeg niet meer zo snel zal worden onderschat. In de vorige rondes rekende de Europa League-houder af met Juventus en Bayern München.

Emery ziet groot nadeel Villarreal tegen 'beste Liverpool ooit'
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Villarreal
Villarreal

'Het verrassingselement zal veel minder zijn', sprak Emery dinsdag tijdens een persconferentie in de aanloop naar de eerste ontmoeting op Anfield.

'In de duels met Juventus en Bayern hadden we er profijt van dat we niet de favoriet waren. Juventus drukte in de heenwedstrijd niet echt door na de 0-1 voorsprong en in de return tegen Bayern konden we ons ver laten terugzakken. Nu is dat niet meer het geval. Je staat in de halve finale omdat je het verdient. Liverpool heeft ook al veel respect getoond. Ze kennen ons en ze weten wat we kunnen.'

Emery rekende in dienst van Sevilla in 2016 af met Liverpool in de Europa League-finale. Jürgen Klopp was toen pas een halfjaar in dienst op Anfield. 'Het feit dat ze hier staan, zegt veel over geduld, geloof en leiderschap', aldus de Spaanse tacticus.

'Het is het beste Liverpool dat ik ooit heb gezien. Dit is weer een verbeterde versie ten opzichte van de vorige seizoenen. Voor mij is dat een extra motivatie: het beste Liverpool ooit verslaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Villarreal
Meer over Villarreal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.