Engelse bond bevestigt komst Tuchel en gaat weer in zee met buitenlander

Reacties

De Engelse bond (FA) heeft de komst van Thomas Tuchel als bondscoach bij de nationale ploeg zojuist wereldkundig gemaakt. De Duitser is per 1 januari 2025 de opvolger van Gareth Southgate en wordt de derde niet-Britse bondscoach bij The Three Lions.

Engelse bond bevestigt komst Tuchel en gaat weer in zee met buitenlander
© Pro Shots

Tuchel (51) neemt het stokje over van caretaker Lee Carsley, die bij de afgelopen vier interlands de leiding had bij Engeland, na het vertrek van Southgate na het EK in Duitsland. Onder leiding van Carsley wonnen de Engelsen drie Nations League-wedstrijden. De eerdere bondscoach van Jong Engeland verloor vorige week op Wembley van Griekenland en zal in november nog op de bank zitten bij de Nations League-duels met Griekenland (uit) en Ierland (thuis).

'Ik ben er heel trots op om bondscoach van Engeland te mogen zijn', zei Tuchel, die een contract heeft getekend tot medio 2026, in een statement van de FA. 'Ik voel al lange tijd een hele sterke connectie met de Engelse voetbalwereld en ik heb daarin al veel mooie momenten kunnen beleven. Ik voel me zeer bevoorrecht om deze baan te mogen vervullen en met deze speciale, getalenteerde groep te mogen werken.'

Met Tuchel hoopt de FA op een frisse wind bij de nationale ploeg, die op het afgelopen EK met Southgate tot de finale kwam, mede door in de halve finale af rekenen met Nederland. De Duitser zat sinds de zomer zonder werk na zijn vertrek bij Bayern München. Tuchel werkte eerder bij FSV Mainz, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en Chelsea.

Hij zal vanaf 1 januari worden geassisteerd door Anthony Barry, die de overstap maakt van de Portugese nationale ploeg, waar Barry nu nog de rechterhand is van bondscoach Roberto Martinez. Tuchel is na de onlangs overleden Sven-Göran Eriksson en Fabio Capello de derde niet-Britse bondscoach bij Engeland.

Bezeten en compromisloos: 'De gevaren van de intrigerende keuze voor Tuchel'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.