Engelse held Bellingham kan geluk niet op: 'Deze was zó belangrijk'

Reacties

Jude Bellingham is opgelucht en blij na de miraculeuze ontsnapping van Engeland waar hij een zeer groot aandeel in had. De twintigjarige middenvelder hoopt dat de zege tegen Slowakije ervoor heeft gezorgd dat de stemming rondom The Three Lions draait.

Engelse held Bellingham kan geluk niet op: 'Deze was zó belangrijk'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
nv
2 - 1
Slowakije
Slowakije

Zoals Bellingham het dit seizoen ook al een aantal keer voor Real Madrid deed, hielp hij Engeland na de negentigste minuut aan een resultaat. De aanvallende middenvelder zag kans om Slowakije-doelman Martin Dubravka met een omhaal te verschalken. Na afloop van de wedstrijd blikte Bellingham terug op het moment tijdens de persconferentie.

'Je bent dertig seconden van naar huis gaan vandaag, het voelt alsof je je land in de steek hebt gelaten en als je die bal dan trapt, dan is het een geweldig gevoel', begint Bellingham, die vervolgens erkent dat spelen voor Engeland de nodige druk met zich meebrengt. 'Maar als je dan op het veld staat en scoort, dan ben je zo blij.'

Bellingham scoorde afgelopen seizoen meerdere keren in de extra tijd voor Real Madrid, waaronder twee keer tegen Barcelona. Of deze namens Engeland tegen Slowakije hoger in de pikorde komt? 'Er zijn er een paar die veel voor me betekenen, maar deze was zó belangrijk. We zullen over twee weken zien hoe belangrijk het echt is geweest.'

De stemming rondom het Engelse elftal is op zijn zachtst gezegd niet opperbest, al gedurende het hele toernooi. Bellingham hoopt dat daar verandering in komt. 'Het was heel belangrijk om de stemming te doen veranderen. Het kan een wereld van verschil zijn', besluit hij.

Met Bellingham gaat Engeland nu toewerken naar de kwartfinales van het EK. Op zaterdag 6 juli wacht Zwitserland om 18.00 uur in Düsseldorf.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer J. Bellingham
Meer over J. Bellingham
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.