Europa

Engeland - Slowakije

Engeland sleept overwinning uit het vuur tegen Slowakije in zinderende slotfase

In een wedstrijd vol spanning en sensatie heeft Engeland zich ten koste van Slowakije weten te plaatsen voor de volgende ronde van het Europees Kampioenschap. Het duel, dat plaatsvond in de Arena AufSchalke, kende een dramatische slotfase waarin Engeland een achterstand wist om te buigen en uiteindelijk met 2-1 zegevierde.

De wedstrijd begon voortvarend voor Slowakije, dat in de 25e minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van Ivan Schranz, op aangeven van David Strelec. Engeland leek lange tijd op weg naar een teleurstellende uitschakeling, maar het geloof in een goede afloop bleef aanwezig.

De Engelse ploeg, onder leiding van Gareth Southgate, voerde de druk in de tweede helft op, wat resulteerde in een aantal kansen. Toch duurde het tot de 95e minuut voordat Jude Bellingham de Engelsen op gelijke hoogte bracht, met een assist van Marc Guéhi. Deze late gelijkmaker zorgde voor een ontlading bij de Engelse fans en spelers.

De beslissing viel in de 91e minuut van de reguliere speeltijd, toen Harry Kane, na een kopbal van Ivan Toney, de bal hoog in het midden van het doel wist te plaatsen, waarmee hij Engeland op een 2-1 voorsprong zette. Deze voorsprong wist Engeland in de resterende minuten, inclusief de verlenging, vast te houden.

Slowakije, gecoacht door Francesco Calzona, liet zich niet onbetuigd en zocht in de slotfase van de wedstrijd en de verlenging naarstig naar de gelijkmaker. Kopballen van Dávid Hancko en Milan Skriniar zorgden voor hachelijke momenten voor het Engelse doel, maar keeper Jordan Pickford hield zijn netten schoon.

De wedstrijd werd gekenmerkt door een aantal tactische wissels van beide teams, waarbij vooral de inbreng van Ivan Toney bij Engeland in de 94e minuut cruciaal bleek. Zijn assist op Harry Kane was beslissend voor het eindresultaat.

Met deze overwinning gaat Engeland door naar de volgende ronde van het EK, terwijl Slowakije het toernooi met opgeheven hoofd verlaat na een sterke prestatie tegen een van de favorieten. Het Engelse team toonde veerkracht en vechtlust, eigenschappen die hen wellicht ver kunnen brengen in dit toernooi.