UEFA onderzoekt gebaar van Bellingham, kans op schorsing

Reacties

Jude Bellingham, de held van Engeland met een late gelijkmaker in de achtste finale tegen Slowakije, hangt mogelijk een schorsing boven het hoofd. De UEFA onderzoekt het gebaar dat Bellingham zondagavond maakte na de 1-1 tegen Slowakije.

UEFA onderzoekt gebaar van Bellingham, kans op schorsing
© Pro Shots
Engeland
Engeland
nv
2 - 1
Slowakije
Slowakije

Engeland leek uitgeschakeld te worden in de tweede ronde van het EK, maar in de vijfde minuut van de extra tijd maakte Bellingham op stijlvolle wijze gelijk tegen de Slowaken. In verlenging scoorde Harry Kane vervolgend razendsnel, waardoor Engeland alsnog doorging naar de kwartfinale.

Het gesprek van de dag is de goal van Bellingham, maar zijn actie achteraf is voor de UEFA aanleiding om een onderzoek in te stellen. De middenvelder van Real Madrid greep naar zijn kruis terwijl hij naar de tribunes keek (zie onderaan). Volgens Bellingham ging het om een grapje met zijn vrienden die op de tribune zaten, maar daar heeft de Europese bond voorlopig geen boodschap aan.

Mocht Bellingham schuldig worden bevonden aan het obscene gebaar, kan hem dat op een schorsing komen te staan. Engeland staat in de kwartfinale tegenover Zwitserland, dat in de vorige ronde Italië verraste. Engeland of Zwitserland kan een potentiële tegenstander van Oranje zijn, mits Nederland de achtste finale én kwartfinale doorkomt.

De disciplinaire commissie van de UEFA schorste eerder al een speler tijdens dit EK. Mirlind Daku van Albanië werd voor twee duels geschorst wegens het zingen van beledigende teksten over Servië. Dit deed Daku na de wedstrijd tegen Kroatië (2-2) met een megafoon in de hand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.