Bellingham: 'Ik voelde me even net als Cristiano Ronaldo'

Reacties

Jude Bellingham is dé grote man van Engeland op dit EK. De middenvelder van Real Madrid redde tegen Slowakije de meubelen van zijn land door een weergaloze omhaal in extremis. Even voelde hij zich als een groot voorganger.

Bellingham: 'Ik voelde me even net als Cristiano Ronaldo'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
nv
2 - 1
Slowakije
Slowakije

Harry Kane noemde de gelijkmaker van Bellingham al het beste doelpunt in de geschiedenis van het Engelse voetbal. Zelf vergeleek Bellingham zijn moment met dat van Cristiano Ronaldo, in de Champions League-editie van 2018. Toen deed de Portugees iets soortgelijks, als aanvaller van Real Madrid tegen zijn latere werkgever Juventus.

'Toen ik in de lucht hing, voelde het alsof ik anderhalve meter boven de grond zweefde', vertelde Bellingham via de officiële kanalen van de FA. De omhaal betekende de gelijkmaker, waarna Engeland het in de verlenging afmaakte. 'Ik deed het echt op instinct, de bal viel op de perfecte plek, een beetje achter me. Ik dacht onderweg naar de bal even: ik ben net Ronaldo.'

'Achteraf zag ik dat ik gewoon nog één hand op de grond had', lachte Bellingham. 'Dus de meest acrobatische omhaal was het niet. Maar absoluut, het was een geweldig moment. Absoluut een van de belangrijkste en meest memorabele momenten uit mijn carrière. Je moet zorgen dat je wint, maar als je dat doet met een omhaal in de 95ste minuut, is het verschil in emotie gigantisch. We waren dood en begraven.'

Engeland speelt vrijdagavond de kwartfinale van het EK. Dan wacht Zwitserland als tegenstander. Als The Three Lions winnen, is het Nederlands elftal of Turkije de tegenstander in de halve finale. Bellingham is er zelf tegen Zwitserland gewoon bij. De middenvelder kampt met een schouderblessure, maar laat zich daar pas na het toernooi aan behandelen, meldde AS eerder op de dag.

Engeland
Engeland
18:00
Zwitserland
Zwitserland
Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.