Europa

Engeland - Zwitserland

Engeland en Zwitserland delen de punten na zinderende strafschoppenserie

In een zenuwslopende ontmoeting in de Düsseldorf Arena hebben Engeland en Zwitserland de punten gedeeld na een 1-1 gelijkspel in de reguliere speeltijd, waarna Engeland de overwinning greep in de strafschoppenserie met 5-3. Het was een wedstrijd die pas in de laatste minuten van de tweede helft tot leven kwam, met doelpunten van Breel Embolo voor Zwitserland en Bukayo Saka voor Engeland.

De wedstrijd begon voorzichtig, met beide teams die weinig weg wilden geven. Het duurde tot de 75e minuut voordat de Zwitserse aanvaller Breel Embolo de score opende met een schot van dichtbij in de linkerbenedenhoek. Engeland reageerde echter snel en vijf minuten later was het Bukayo Saka die met een schot van buiten het strafschopgebied de gelijkmaker op het scorebord zette, mede dankzij een assist van Declan Rice.

Na een gelijkspel in de reguliere speeltijd en een doelpuntloze verlenging, kwam de beslissing in een spannende strafschoppenserie. Engeland toonde zich koelbloedig vanaf de penaltystip, met Trent Alexander-Arnold die de beslissende penalty wist te verzilveren. Zwitserland miste één penalty, een cruciaal moment dat Manuel Akanji zich zal betreuren nadat zijn schot werd gestopt.

De strafschoppenserie was een ware thriller, waarbij beide teams aanvankelijk feilloos waren in hun uitvoering. Engeland's Ivan Toney en Zwitserland's Zeki Amdouni waren onder anderen die hun team in de race hielden. Echter, de gemiste penalty van Akanji en de daaropvolgende succesvolle penalty van Alexander-Arnold zorgden ervoor dat Engeland als overwinnaar uit de bus kwam.

Deze wedstrijd, die deel uitmaakt van de knock-outfase van het Europees Kampioenschap, was een ware beproeving voor beide teams. Engeland, onder leiding van Gareth Southgate, en Zwitserland, gecoacht door Murat Yakin, lieten zien dat ze tot het uiterste konden gaan. Met deze overwinning gaat Engeland door naar de volgende ronde, terwijl Zwitserland het toernooi zal moeten verlaten.

De Düsseldorf Arena was het decor voor een avond vol spanning en emotie, waarbij de fans van beide teams tot het laatste fluitsignaal op het puntje van hun stoel zaten. Engeland en Zwitserland hebben een onvergetelijke strijd geleverd, die uiteindelijk werd beslist door de koelbloedigheid van de Engelse spelers in de strafschoppenserie.