Dit is de Engelse penaltyspecialist die niet naar de bal kijkt

Reacties

Mocht de halve finale tussen Engeland en Nederland eindigen in een strafschoppenserie, dan neemt Ivan Toney hoogstwaarschijnlijk een van de Engelse penalty’s. De kans dat de spits van Brentford dan scoort, is ook heel groot.

Dit is de Engelse penaltyspecialist die niet naar de bal kijkt
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Engeland
Engeland

Gareth Southgate had Toney dit EK nog maar nauwelijks nodig. In de groepsfase kwam de 28-jarige spits niet eens in actie. Toney mocht in de achtste finale tegen Slowakije voor het eerst invallen en gaf meteen een assist op de winnende goal van Harry Kane. Een ronde later deed Southgate tegen Zwitserland in de verlenging opnieuw beroep op Toney. En dat deed de bondscoach niet zonder reden.

Het duel stevende namelijk af op strafschoppen en dan kan Toney maar beter op het veld staan. In de Premier League maakte hij 92 procent van zijn genomen penalty’s. Dat doet Toney overigens op geheel eigen wijze. 'Ik kijk nooit naar de bal', aldus de Engelse spits tegen Sky Sports. 'Sommige mensen vinden dat gek, maar het werkt.' Ook tegen Zwitserland deed Toney het op die wijze. Hij wandelde naar de bal toe en versloeg doelman Yann Sommer.

Engeland won de strafschoppenserie uiteindelijk met 5-3. In de halve finale van het EK treffen The Three Lions het Nederlands elftal. Southgate zal in de punt van de aanval waarschijnlijk opnieuw kiezen voor Kane. Of de Engelse bondscoach Toney daadwerkelijk nodig zal hebben woensdag, is de vraag.

Toney maakte in januari zijn rentree bij Brentford nadat hij acht maanden geschorst was wegens het overtreden van bettingregels

Bekijk hier al onze video's
Meer I. Toney
Meer over I. Toney
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.