Eerste goals, assist en enorme misser voor Toney in Saoedi-Arabië

Al-Ahli heeft vrijdagavond gewonnen (4-2) van Damac FC en Ivan Toney speelde daarin een belangrijke rol. Hij maakte niet alleen zijn eerste doelpunten in Saoedische dienst, maar gaf ook zijn eerste assist. Invaller Roberto Firmino werd de echte held.

Toney maakte deze transferzomer de overstap van Brentford naar Al-Ahli voor 42 miljoen euro. Waar Ronald Koeman de deur nog dichtgooide voor Steven Bergwijn na zijn overstap naar Saoedi-Arabië, mag Toney wel nog altijd hopen op een nieuwe oproep voor Engeland, zo gaf interim-bondscoach Lee Carsley aan. Vrijdag opende hij zijn seizoensrekening.

Ook Edouard Mendy, Franck Kessié en Riyad Mahrez hadden een basisplaats tegen Damac FC. Binnen een kwartier opende Gabriel Veiga de score. Toney legde de bal perfect tussen de laatste lijn en de doelman neer. Nadat Ayman Fallatah de gelijkmaker had geproduceerd, mocht Toney ook zijn eerste doelpunt maken.

Nu waren de rollen omgedraaid. Toney kreeg de bal voor van Veiga en de zesvoudig international van Engeland rondde kalm af. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-2 door een goal van Farouk Chafai. Toch zal Toney geen geheel voldaan gevoel overhouden aan dit duel. De aanvaller kreeg tien minuten voor tijd nog een enorme kans, maar miste (wat uit balans) voor open doel. Diep in de blessuretijd ging Al-Ahli er alsnog met de zege vandoor. De ingevallen Firmino maakte de 3-2 uit een corner en vervolgens zorgde Toney met een intikker ook nog voor de 4-2.

Zodoende staat Al-Ahli op de vierde plek met zeven punten uit de eerste vier wedstrijden. Het Al-Ittihad van Bergwijn gaat aan kop. Cristiano Ronaldo staat zevende met Al-Nassr.