Engelsen bleken koele kikkers: 'Ik was zelf ook verrast'

Reacties

Phil Foden prijst het karakter van de Engelse nationale ploeg. Daarnaast merkt hij dat de spelers zelfverzekerd zijn, hoewel het spel nog niet om over naar huis te schrijven is.

Engelsen bleken koele kikkers: 'Ik was zelf ook verrast'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Engeland
Engeland

Engeland ontsnapte dit EK meermaals, waaronder in de knock-outfase tegen Slowakije en Zwitserland. Dat Engeland de strafschoppen zo overtuigend nam, zegt Foden veel over de kwaliteit van de ploeg.

'Ik heb het gevoel dat we dit tijdens de trainingen onder de knie hebben gekregen', zei Foden tegen Football Daily. 'Ik was zelf ook een beetje verrast om eerlijk te zijn, toen ik zag hoe zelfverzekerd de vijf strafschoppennemers waren... Je hebt de wereld op je schouders, maar ze waren gewoon vol vertrouwen. Dus ik ben heel blij.'

'Toen Bellingham de gelijkmaker maakte tegen Slowakije, hield ik het bijna niet meer. Dat gevoel had ik ook in de strafschoppenserie tegen Zwitserland, maar de jongens gaven niet het gevoel af dat ze zouden missen. Ze waren allemaal erg zelfverzekerd', aldus Foden.

Engeland mikt logischerwijs op zilverwerk, maar daarvoor moet eerst worden afgerekend met Oranje. 'Hopelijk kunnen we terugkeren met een prijs.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.