Enkel medische keuring houdt Omgba nog van NAC-record Gudelj af

Reacties

Aimé Omgba (21) kan zijn langverwachte transfer naar AA Gent af gaan ronden. NAC Breda is tot een akkoord gekomen met AA Gent over een afkoopsom voor de middenvelder, die de duurste speler uit de clubhistorie van NAC gaat worden. Enkel de financieel-juridische afwikkeling tussen de clubs en een medische keuring scheidt Omgba nog van de recordtransfer.

Enkel medische keuring houdt Omgba nog van NAC-record Gudelj af
© Pro Shots

Jarenlang was Nemanja Gudelj de recordtransfer van de Bredanaars. Het kind van de club vertrok medio 2013 als sterkhouder in de Eredivisie met een mooie transfer naar AZ en leverde drie miljoen euro op. Meer dan bijvoorbeeld Ronnie Stam (tweeënhalf miljoen) en Jan Paul van Hecke (twee miljoen).

De Telegraaf meldde maandag al dat de club 2,8 miljoen euro over houdt aan de transfer van Omgba. Dat is door ingewijden aan VI bevestigd. Volgens bronnen gaat NAC daarnaast zeker zeshonderdduizend euro extra incasseren. De helft vanwege vaste bonussen, de andere helft vanwege een percentage dat Omgba zelf laat schieten om zijn transfer te voltooien. Ook is er een doorverkooppercentage van minimaal tien procent afgedwongen door NAC.

Alle partijen hebben de intentie om de transfer dinsdag of woensdag nog af te ronden, omdat Gent per direct over Omgba wil beschikken in het Conference League-duel met Vikingur van donderdag. Daarmee komt anderhalf seizoen na zijn officiële debuut een einde aan het tijdperk van Omgba bij NAC, waarmee hij afgelopen seizoen promoveerde naar de Eredivisie.

Lees via VI PRO de achtergronden bij deze voor NAC historische transfer:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.